Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J proposa un monument per a recordar les víctimes del metro. Vídeo

RedactaVeu / València.

L’Associació Víctimes del Metro 3 de Julio ha engegat un Verkami en el qual proposa un monument d’homenatge a les víctimes de l’accident. El projecte té ja aportacions ciutadanes i espera aconseguir els 18.000 euros necessaris durant el pròxim mes.

L’Associació explica en la web el projecte: “El 3 de juliol de 2006 un fatídic accident va produir la mort de 43 persones i va deixar ferides de diferent consideració 47 més. Des de llavors hem mantingut viva una lluita ciutadana perquè la memòria dels nostres familiars servisca perquè mai més torne a succeir alguna cosa així. Durant aquests 9 anys se’ns han plantejat nombroses preguntes que ningú ens ha contestat. Hem viscut la comissió de recerca més curta de la història de les Corts Valencianes amb nombrosos tècnics vetats i els qui no van anar, estaven alliçonats. Hem patit indefensió en la fase d’instrucció d’un judici que no va arribar a celebrar-se i també hem suportat la censura de la televisió pública valenciana entre altres maltractaments.

En resum, per reclamar responsabilitats hem suportat el menyspreu d’un govern que només ha volgut silenciar la nostra veu i la memòria dels qui vam perdre aquell 3 de juliol.

Volem una intervenció artística contra l’oblit, un monument per a tota la societat valenciana, un projecte viu, que perdure en el temps i en la memòria col·lectiva. Que siga un punt de reflexió i de referència, que marque una fita de canvi en la ciutadania, que ens recorde el compromís de construir una societat millor.

>

Esbossos finalistes

Participa en la selecció del projecte

El projecte serà triat en el marc d’un concurs d’idees. La decisió sobre el projecte que finalment es realitzarà correspon a un jurat d’experts en el camp de l’art i un membre de l’AVM3J. A més, se sumarà a aquesta decisió un vot popular, obtingut a través d’aquesta web, i on tothom està convidat a participar.

El monument seleccionat se situarà en el lloc on va tenir lloc l’accident el 3 de juliol de 2006, en el jardí de la cantonada dels carrers Sant Vicent i Roís de Corella de València (mapa)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa