Diari La Veu del País Valencià
Tarifa Plana de drets d’autor

EP/ Redactaveu/ València

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en el marc d’un conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats en l’any 2000, han acordat l’establiment d’un nou pla de “Tarifa Simplificada” que, a mode de tarifa plana anual, permetrà a les entitats locals, la població de les quals no supere els 3.000 habitants, beneficiar-se d’importants avantatges en el pagament dels drets d’autor.

Ambdues parts han coincidit en assenyalar la “importància de la negociació i l’acord com a via correcta pel que fa a la relació entre sengles entitats, així com la finalitat comuna d’aconseguir el màxim reconeixement dels drets d’autor”.

L’acord va sorgir per iniciativa de l’FVMP, qui feia temps reclamava la creació d’una tarifa simplificada en funció de la població de cada Ajuntament. L’interès i els avantatges eren evidents fins al punt que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) també se n’ha fet ressò i ho ha incorporat al conveni que van subscriure ambdues entitats en 1996, vigent fins ara.

Dels 542 municipis del País valencià, 345 tenen menys de 3.000 habitants. La demarcació d’Alacant en té 72 de menys de 3.000, mentre que la de Castelló en compta amb 111, i finalment la de València ascendeix fins a 162 municipis de menys de 3.000 habitants. A més, cal afegir que hi ha 7 entitats menors, totes elles menors de 3.000 habitants: 3 a la demarcació d’Alacant, 1 a la de Castelló i 3 a la de València.

L’acord de la Comissió Mixta FVMP/SGAE de Vigilància i Seguiment del Conveni, estableix que aquelles entitats locals la població de les quals no supere els 3.000 habitants podran, a partir d’ara, acollir-se a la Tarifa Plana anual que cobriria els drets d’autor generats per una sèrie d’activitats les quals han de complir uns requeriments i en les quals es faça ús d’obres del repertori gestionat per l’SGAE.

Com quedaran els Concerts, Balls i Cercaviles?

Segons s’indica, gràcies a aquest nou model de tarifa, els municipis podran organitzar durant tot un any, tots els concerts i balls gratuïts i les cercaviles que desitgen, per un únic import establert, permetent així conèixer de bestreta i pressupostar l’import de drets d’autor, sense tràmits ni autoritzacions, i a més, sense necessitat de presentar pressupostos per a cadascun d’aquesta mena d’actes.

Ara bé, els Ajuntaments hauran d’adherir-se a l’acord a través d’un “Model d’Adhesió Opcional a la Tarifa Simplificada” que remetrà l’FVMP a les entitats locals. No obstant açò, per tal de facilitar, simplificar i modernitzar les relacions entre les entitats locals i l’SGAE, s’ha acordat la creació d’una plataforma accessible a través d’Internet, que permeta als municipis gestionar directament determinats requeriments relatius als drets d’autor, sol·licitud d’autoritzacions o facturacions, així com establir un canal proper de comunicació amb l’SGAE.

Comparteix

Icona de pantalla completa