Diari La Veu del País Valencià
El PSOE denuncia la persistència de símbols franquistes en 12 Ajuntaments del PV
Europa Press / Madrid / València

Basant-se en el ‘Dret de Petició’, els socialistes han escrit dotze peticions als Ajuntaments d’Ademús, Alpont, Benissanó, Bétera, Canals, Cotes, La Pobla de Vallbona, la Iessa, Llíria, Loriguilla, Quesa i Tous per a constatar “la persistència de simbologia, monuments i honors franquistes que són en sí mateix actes d’incompliment de la Llei de la Memòria Històrica”, ha explicat Eduardo Ranz, un dels signants i membre del Grup Federal de Memòria Històrica.

Els signants han assenyalat que no poden “entrar denunciant directament els nous alcaldes” ja que “no tenen responsabilitat política en les insubmissions practicades per molts i moltes dels i de les que sen van”. Així mateix, han recordat que el termini legal per a respondre a aquestes peticions és de 45 dies a partir de la data de recepció.

No obstant açò, el diputat socialista en el Congrés José Luis Ábalos ha afirmat que en la gran majoria dels casos “no farà falta esgotar-ho” ja que en aquesta dotzena de consistoris “han entrat aires nous que impulsaran la normalització democràtica als carrers i en els Quadres d’Honors”.

Per la seua banda, un altre dels membres del conjunt de Memòria Històrica i secretari per a aquesta causa a València, Matías Alonso, ha informat que “en el moment de presentar el primer grup d’escrits”, s’han inclòs els Ajuntaments d’Algemesí, Torrent i Nàquera.

Comparteix

Icona de pantalla completa