Diari La Veu del País Valencià
El comitè d’empresa de RTVV vol col·laborar en l’anunciada reobertura

RedactaVeu / València

El Comitè d’Empresa de RTVV ha remés hui una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual sol·licita una reunió per tractar la complexa qüestió de la reobertura de RTVV i abordar que, en aquest cas, els treballadors no som el problema, sinó que formem part de la solució” .

Els membres del comitè valoren l’anunci fet per Puig, en el seu discurs d’investidura, de reobrir RTVV i de convertir-la en una empresa sostenible econòmicament, independent i plural. Són principis que compartim plenament perquè fa anys que estem reclamant-los; precisament ho hem fet repetidament davant qui va fer de Ràdio 9 i Canal 9 instruments al servei d’un partit”, apunta la carta remesa pel Comitè d’Empresa al president de la Generalitat.

L’inici de la legislatura ha creat legítimes expectatives en el col·lectiu d’ex-treballadors de RTVV que ha sigut injustament acomiadat, afirmen. És per això que els treballadors assumeixen el repte de posar en marxa RTVV en un període inferior a tres mesos, ja que són l’únic col·lectiu que, per la seua experiència i coneixement de les instal·lacions, pot fer-ho possible com així reflecteixen en la carta susdita quan diuen que la data del 9 d’octubre és compartida pels treballadors en tant que assumim el repte de fer possible que siga una realitat”.

També s’han adreçat a Enric Morera.

També han adreçat una segona carta al president de les Corts, Enric Morera, una volta coneguda la voluntat del Consell de traslladar a la cambra autonòmica el debat sobre el model audiovisual valencià, incloent-hi la reobertura de RTVV. En la missiva a Morera, els sindicats asseguren ser conscients que “cal avançar cap a una reordenació de tot l’espai audiovisual però entenem que això no pot ajornar la recuperació el més aviat possible de la ràdio i la televisió públiques, per la qual cosa considerem que aquesta qüestió cal abordar-la de forma urgent i diferenciada”.

El Comitè, a més de sol·licitar una reunió amb el president de les Corts, manifesta la seua “disponibilitat a participar en qualsevol dels fòrums o comissions que les Corts habiliten per abordar la qüestió”, i contempla la reobertura de RTVV “com un acte de recuperació de drets col·lectius. Una iniciativa que abasta tot el sector audiovisual valencià, profundament afectat pel tancament de RTVV; l’àmbit cultural i la política lingüística”.

Oferta als liquidadors.

Finalment, el Comitè d’Empresa s’ha dirigit també als nous liquidadors de RTVV, nomenats ahir pel Consell amb la finalitat de confeccionar un informe exhaustiu sobre la situació de RTVV per al futur restabliment de les emissions.

En la carta a Francisco Gómez Barroso, Agustín Arenas Morcillo i Ignacio Baixauli González el Comitè d’Empresa indica que es posa a disposició dels liquidadors per a facilitar la seua tasca, ja que l’empresa ha quedat sense personal des del passat 30 de juny, quan es va acabar d’executar l’ERO d’extinció.

Per aquest motiu el Comitè sol·licita formalment una entrevista “per abordar qualsevol procés que permeta, en primer lloc, fer un diagnòstic real sobre la situació exacta de RTVV SAU i, seguidament, la seua reobertura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa