Diari La Veu del País Valencià
Les Corts obrin les portes a la pilota valenciana
PilotaVeu / València.

Este matí s’ha celebrat a sala dels Espills de les Corts Valencianes una reunió entre representats polítics de totes les formacions, encapçalada pel president de les Corts Enric Morera, la regidora d’Esports de la ciutat de València Maite Girau, i una representació del món de la pilota, formada pel president de la federació, vicepresidents de raspall i escala i corda, el president el comitè professional Jose Luis Lopez i representats dels diferents estaments del comitè professional.

En aquesta reunió sembla que s’ha tractat el tema prioritari de la situació del trinquet Pelayo i la millora de la situació del món professional. Tots els grups politics han mostrat un consens de suport cap a aquest temes. Al mateix temps el president de la federació ha lliurat una sèrie de propostes de millora del món de la pilota perquè siguen estudiades pels diferents dirigents polítics.

En finalitzar la reunió els participants han atès els mitjans de comunicació i tots han destacat el consens per part de tots els grups polítics de donar-li suport necessari a la pilota, començant per l’interès de protecció prioritari del trinquet Pelayo i després cap al món professional.

Pel que fa al tema del trinquet sembla que ja quasi s’ha arribat a un acord entre el propietari i el president del comitè i mecenes de la pilota Jose Luís Lopez, el qual llogarà el trinquet en opció a compra i facilitant un possible opció de futur de traspàs públic.

Enric Morera, president de les Corts, ha destacat “el consens de tots els grups politics per aconseguir com es mereix que la pilota valenciana siga el nostre esport nacional i forme part de les institucions on ha quedat un poc oblidada”

Daniel Sanjuan, president de la federació, ha destacat “la bona sintonia entre totes les parts a la reunió i també que des de la federació han transmès les prioritats d’actuació al nou govern”.

Maite Girau,regidora d’esports de l’Ajuntament de valència, ha manifestat “la importància de la pilota valenciana i de Pelayo, i el quasi definitiu acord per a salvar aquesta instal·lació referent, que sempre tindrà l’ajuntament al seu costat”.

Assitents a la reunió a les Corts. Foto: Valnet

Comparteix

Icona de pantalla completa