Diari La Veu del País Valencià
Vicent Marzà: ‘La nostra aspiració és aconseguir la derogació de la LOMCE’
RedactaVeu / Alacant

La ronda de reunions coincideix amb la presentació dels nous directors territorials d’Educació. En el cas d’Alacant la nova titular serà Tudi Torró, pel que fa a València Santiago Estañón ocuparà el càrrec i a Castelló es comptarà amb Robert Roig.

El conseller d’Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, continua amb la ronda de contactes amb diferents agents de la comunitat educativa. Aquesta setmana s’ha convidat els equips directius dels centres educatius tant de d’Infantil i Primària com de Secundària i Batxillerat de tot el territori valencià mitjançant les Direccions Territorials d’Alacant, València i Castelló: “Es tracta de testejar de primera mà les valoracions que es facen de les nostres propostes als equips que s’encarreguen de dur el funcionament de cada escola i cada institut”, ha explicat Marzà i ha continuat: “Hem passat de l’etapa de les inauguracions i grans esdeveniments a l’era de l’enriquiment pedagògic, el diàleg, el treball a l’aula i la dignificació de la tasca del professorat i les famílies”.

El conseller Marzà té el propòsit de millora educativa per al pròxim curs i per a arribar a l’objectiu ha proposat pautes per elaborar un Decret que modifique l’aplicació de la Lomce a les escoles i als instituts valencians.

Proposta de mesures de modificació de l’aplicació de la Lomce al sistema educatiu valencià per al curs 2015-2016

-Iniciar la tramitació d’un Decret de modificació amb una Declaració d’urgència al Ple del Consell del 17 de juliol.

-Posar a l’abast dels centres d’Infantil i Primària la possibilitat d’ampliar les classes de 45 a 60 minuts si ho consideren. Esta mesura és també una recomanació, donats els resultats negatius de les sessions de 45 minuts del curs passat.

-Modificació de la Coordinació docent a les escoles per a recuperar una millor comunicació entre el professorat amb les reunions de coordinació docents que es consideren necessàries.

-Reduir les proves diagnòstiques a les establides per la Lomce. L’anterior Administració educativa les havia ampliades. Es considera que estes proves no detecten els problemes reals per a facilitar les eines necessàries de millora de la qualitat educativa dels centres.

-Xoc contra el fracàs escolar a Secundària. Els Programes de millora de l’aprenentatge i el rendiment (PEMAR) detallats a la Lomce per a l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge no tenen continuïtat en 4t de l’ESO. S’està estudiant la concreció dels programes necessaris per al curs 2016-2017 en 4t de l’ESO i que aquest alumnat no perda el tractament educatiu específic.

-Ampliació horària de les assignatures troncals específiques de 1r de Batxillerat per a garantir una millor base de coneixement d’àrees fonamentals per a garantir que l’alumnat tinga una bona preparació per al seu accés a l’educació superior. Es proposa que les assignatures troncals s’incrementen en una hora lectiva a la setmana i es passe de 3 a 4 hores setmanals. No afecta la matriculació de l’alumnat ni de forma genèrica a les plantilles dels centres.

Comparteix

Icona de pantalla completa