Diari La Veu del País Valencià
Petició per normalitzar l’ús del terme País Valencià
L. Part / València

Normalitzar l’ús del terme País Valencià en l’acció política i informativa, “perquè quan es legalitze ja siga d’ús habitual”. Aquesta és la petició creada ahir dimecres, dia 22 de juliol, per Santiago Gómez, i dirigida al conjunt de la societat del País Valencià.

El seu objectiu últim no és altre que “recuperar les nostres senyes d’identitat, aquelles a les quals un dia vam renunciar com a societat per no interrompre el procés autonòmic”, segons figura en el text.

La Muixeranga, himne oficial del PV

En la sol·licitud, que fins el moment de redactar aquesta informació han subscrit mig centenar d’usuaris d’Internet, s’explica que “la societat valenciana ha canviat molt” des del procés de creació autonòmic del poble valencià, per la qual cosa, apunta “és ja el moment de tornar a recuperar allò que vam perdre, el nom de País Valencià sobre tot, però també la Muixeranga con a himne oficial, i la Senyera preautonòmica”.

La Muixeranga és una cançó tradicional del País Valencià d’autor desconegut interpretada amb tabalet i dolçaina. Alguns sectors del nacionalisme valencià (Joan Fuster i Martí Domínguez, entre altres) ja reivindicaren en el seu temps la música de la Muixeranga com a himne del País Valencià..

Per a firmar la petició, només cal punxar aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa