Diari La Veu del País Valencià
Morera sol·licita que la reforma de l’Estatut es debata al setembre al Congrés espanyol

EP / València

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha cursat un escrit al president del Congrés dels Diputats espanyol, Jesús Posada, perquè el debat sobre la reforma de l’Estatut d’Autonomia valencià puga debatre’s en la Cambra baixa al setembre.

En l’escrit, el màxim responsable del parlament valencià informa de la designació dels diputats Manolo Mata (PSPV), Fran Ferri (Compromís) i Jorge Bellver (PP) com a representants per a defensar davant el Congrés espanyol la Proposició de Llei Orgànica de Reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia, que preveu més inversions per al País Valencià. El debat ha sigut ajornat pels ‘populars’ en diverses ocasions i aquest punt està pendent de tractar-se en la Cambra baixa des de març del 2011.

Morera manifesta a Posada la “voluntat” de la cambra autonòmica que “la presa en consideració d’aquesta iniciativa fóra inclosa en una de les primeres sessions plenàries del pròxim període del Congrés dels Diputats”.

Temps per a tots els diputats

Igualment, sol·licita que el temps d’intervenció de cadascun dels diputats valencians designats “permeta a tothom comptar amb un temps mínim per a la seua defensa davant el ple, encara que aquest no fóra superior als deu minuts en cadascun dels casos”.

“Esperant comptar amb el seu suport i col·laboració en el que és la voluntat unànime de les Corts Valencianes, quede a la seua disposició de quantes gestions foren necessàries per la meua banda per a agilitar la tramitació d’aquesta iniciativa legislativa presentada pel Govern valencià l’any 2010 i aprovada per les Corts Valencianes el 9 de març de 2011, això és, fa tres anys”, conclou el text.

Comparteix

Icona de pantalla completa