Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Ara no hi ha negociacions amb Podem més enllà d’algunes converses importants’
RedactaVeu / EP / València

El president de les Corts i secretari del Bloc ha realitzat aquestes declaracions moments abans de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en ser preguntat per les converses entre Compromís i Podem amb vista als pròxims comicis, després que aquest dimecres la líder d’Iniciativa -partit que forma coalició amb el Bloc sota les sigles de Compromís-, Mònica Oltra, veiera “desitjable” un acord amb la formació de Pablo Iglesias i assegurara que el diàleg en aquest sentit “avança molt satisfactòriament”.

Sobre aquest tema, Morera ha assegurat que “no hi ha reticències” per part del Bloc a un possible acord amb Podem, però el que el partit diu “claríssimament” és que qualsevol plantejament que es puga fer s’ha de decidir en els òrgans de Compromís i “votar democràticament en un referèndum”. Si les propostes que es formulen són “positives” i tenen com a marc la vertebració d’un grup parlamentari valencià en el Congrés dels Diputats i “una legalització de la candidatura des d’ací”, s’estudiarà “amb molt d’afecte”, ha garantit.

En aquests moments, Compromís com a projecte polític que dóna suport a un Govern, “el que ha de fer és prendre les decisions que haja de prendre en el marc de les Eleccions generals de forma molt democràtica, escoltant i no renunciant a propostes que se li puguen formular”, ha reivindicat Morera. Qualsevol plantejament que se li formule es gestionarà “democràticament, com hem fet sempre”, ha puntualitzat.

Ximo Puig i Enric Morera.

Ximo Puig: ‘Els partits són amos de decidir les seues aliances’

Per la seua banda, el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat referent a açò que els partits tenen “la seua llibertat i la seua estratègia” i “cada grup i els seus militants són amos de decidir quin tipus d’aliances o de concrecions programàtiques porten a les convocatòries electorals”.

Preguntat per si té la sensació que Compromís i Podem, -amb els qui ha subscrit l’Acord del Botànic- li estan “fent la pinça”, ha negat aquest extrem i ha considerat que prendran les decisions que hagen de prendre en funció de l’interès partidari.

“Més cohesió que l’anterior govern d’un sol partit”

En qualsevol cas, Puig ha garantit que es “preservarà absolutament” el contingut dels acords i el Govern valencià. De fet, ha apuntat, “el nou govern valencià té tant de treball per davant que no pot despistar-se ni un moment.

En aquest sentit, Puig s’ha mostrat “molt content” de com està funcionant el Govern valencià i ha assegurat que “hi ha un nivell de complicitat i de treball conjunt molt positiu”.

Al seu judici, “hi ha més cohesió en aquest Govern que en l’anterior Govern que era d’un sol partit” i s’està generant una “cultura de col·lació” que considera “molt important” perquè “les coses cal pensar-les més vegades i parlar-les més i açò sempre és positiu per als ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa