Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, en alerta per les altes temperatures
RedactaVeu / EP / València

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’alerta groga en el nord de les comarques centrals i litoral de les del Sud, i alerta taronja en la meitat sud de les centrals i alerta groga per tempestes en les comarques del nord.

Nivell extrem en la Ribera Alta, la costera i la Canal de Navarrrés

Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest divendres el nivell d’intervenció roig (extrem) en les comarques valencianes de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L’entrada de vent de ponent ha provocat igualment que s’active el nivell taronja (alt) en quasi totes les comarques de la demarcació de València, bona part de les del Nord i també en les del Sud del País Valencià.

Imatge: Aemet.

La previsió del risc extrem (roig) es decreta per a la zones climatològiques 16 i 17. Aquestes corresponen a les poblacions d’Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera (poble i aquest), Guadassuar, L’Alcúdia, Llombai, Massalaves, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

També s’inclouen Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Castelló de la Ribera, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou del Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés i Xàtiva.

El nivell taronja (alt) s’ha decretat en les comarques d’Alt Millars, Alt Palància, Camp de Morvedre, els Serrans, Camp de Túria, l’Horta Sud, l’Horta Nord, Foia de Bunyol, la Vall d’Albaida, el Comtat, la Safor, la Marina Alta, el Baix Segura i l’àrea Metropolitana de València.

Mesures preventives

Des de la Direcció general de Salut Pública es recorda que els principals grups de població que cal atendre en situacions de calor extrema són els ancians, els xiquets, les embarassades i les persones que pateixen malalties cròniques que requerisquen medicació.

Foto: EP.

Així mateix es recomana seguir senzilles mesures preventives beure molta aigua i líquid; evitar l’alcohol i la cafeïna; menjar abundants fruites i verdures; evitar, en la mesura que siga possible, eixir en les hores centrals del dia; màxima precaució en les activitats esportives; protegir-se del sol amb capells i ulleres; no prendre el sol a les hores de màxima radiació i sempre amb protecció solar.

Pel que fa les previsions de l’oratge, els cels estaran poc nuvolosos, amb núvols d’evolució diürna en zones de muntanya de l’interior. A l’interior de les comarques del Nord del PV s’esperen ruixats i tempestes disperses a la vesprada, sense descartar que siguen localment fortes. Les temperatures romandran amb pocs canvis excepte les màximes a València, on poden augmentar notablement. El vent bufarà de component sud, moderat en el litoral i de fluix a moderat en la resta.

Comparteix

Icona de pantalla completa