Diari La Veu del País Valencià
Primàries al PP de València!

EP / València.

Des del PPVLC han explicat que les conclusions que es presentaran han sigut elaborades amb la participació i col·laboració de tots els districtes de la ciutat. En aquest sentit, el seu president, Alfonso Novo, ha manifestat que “la posició que defensarà el Partit Popular de València és que s’establisquen sistemes que garantisquen la màxima participació possible dels militants, com també donarem suport a la limitació de mandats i la implantació de llistes obertes i l’elecció directa dels alcaldes”.

En relació a les primàries, el partit proposarà la fórmula de participació “un militant, un vot”. D’aquesta manera, l’elecció dels càrrecs d’alta responsabilitat tant a nivell orgànic del partit (presidents de districte, presidents locals, provincials, regionals o estatals), com a nivell institucional –candidats a alcalde, candidats a presidents de Diputació, autonòmics, o candidat a president del Govern–.

Pel que fa a la limitació de mandats, el PPVLC apostarà per la limitació de dos mandats consecutius de quatre anys cadascun per als responsables públics i orgànics del partit.

Així mateix, Alfonso Novo ha indicat que els representants del PPVLC es mostraran partidaris de la “no acumulació de càrrecs tant a nivell institucional com dins del partit” per a aquells que ostenten responsabilitats en diferents àmbits competencials o territorials.

Sobre les llistes obertes, defensarà “la cerca de fórmules que aconseguisquen una major participació en l’elaboració de les llistes electorals que concórreguen als diferents comicis, fent-les més representatives social i territorialment”.

Finalment, Novo ha explicat que el PPVLC donarà suport a una “inexcusable reforma de Llei Orgànica de Règim Electoral General, que garantisca i respecte la voluntat dels ciutadans expressada en les urnes,” perquè d’aquesta manera governe la llista més votada en les eleccions municipals. Segons Novo, aquest mètode “dota de la legitimitat democràtica necessària els nous governs locals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa