Diari La Veu del País Valencià
Bonig, ‘la Thatcher de la Vall d’Uixó’, primera dona que dirigirà el PPCV
RedactaVeu / EP / València

El nom de Bonig té molt pes a Castelló -ciutat on va nàixer- i es va escoltar encara amb més força al País Valencià quan l’expresident de la Generalitat Francisco Camps la va nomenar consellera d’Infraestructures en la remodelació que va realitzar al juny de 2011, després d’avesar-se en la política municipal com a alcaldessa de la Vall d’Uixó, on va ostentar la vara de comandament des de 2007.

Al mateix temps que Bonig, de 45 anys, s’anava fent un buit en el govern valencià amb la cartera d’obres públiques, va començar a deixar-se veure encara més en el partit. Així, des del Congrés de 2008 fins al de 2012 va ser coordinadora del PPCV al costat de María José Catalá, Rita Barberá i Mercedes Alonso.

Ja en 2012, en el Congrés Provincial, el llavors president del PP a Castelló, Carlos Fabra, la va nomenar secretària general d’aquesta formació, ocupació que compaginava amb la Conselleria.

Ara Isabel Bonig -qui ha mostrat el seu orgull de ser “de dretes, espanyola i valenciana” i a qui els seus companys han descrit com una persona “amb gran capacitat per a empatitzar”- puja un nou graó en la seua trajectòria política i es converteix en líder del PPCV, des d’on podrà treballar per una “política amb majúscules”, idea que ella sempre ha defensat.

“Sóc guerrera”

“M’encanta la vocació parlamentària i sóc guerrera, m’encanten els mítings i el cos a cos”, ha manifestat en una ocasió qui ara tindrà l’oportunitat de mostrar aquestes qualitats en el seu nou càrrec entre els ‘populars’.

A més de presidir el PPCV, Bonig assumirà ser la portaveu dels ‘populars’ en el parlament autonòmic. D’aquesta manera, la formació aposta perquè hi haja un discurs unitari entre el partit i el grup parlamentari, la qual cosa consideren convenient per als interessos del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa