Diari La Veu del País Valencià
Vídeo. L’Ajuntament deroga el pla municipal de 1998 que destruïa el Cabanyal

Sergi Tarín / València.

Ràpid, sense retòrica ni estridències. Els punts 21 i 22 de l’ordre del dia del primer ple com a alcalde de Joan Ribó incloïen un demanda veïnal històrica: la derogació del PEPRI, el Pla del Cabanyal que el Partit Popular aprovà el 1998 i que suposava l’enderroc de 1.651 vivendes d’alt valor patrimonial al Cabanyal per prolongar l’avinguda de Blasco Ibáñez a la mar. Una via que, segons l’alcalde Joan Ribó, “acaba en l’estació de trens del Cabanyal i està bé que eixe siga el seu final”.

Per part dels veïns intervingué Maribel Domènech, portaveu de Salvem el Cabanyal, plataforma contrària als enderrocs que ha mantingut el barri en peu gràcies al seu treball cívic i en els tribunals, on ha aconseguit aturar les excavadores una i altra vegada.

Domènech acusà el PP d’invertir “molts milions per degradar el Cabanyal”. Enfront, en la bancada del PP, molts regidors dissimulaven la frustració mirant el mòbil o regirant papers. El seu portaveu, Alfonso Novo, no encertava a negar les acusacions de Domènech tot repetint que treballaren “sempre en benefici dels habitants del Marítim”.

El següent vídeo, d’uns cinc minuts, és un resum dels 20 minuts d’un debat històric “per les ferides que tanca”, segons Domènech, “i el nou temps que enceta”, en paraules de Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa