Diari La Veu del País Valencià
Els catedràtics de música arranquen el compromís de traure les màximes comissions de serveis
Sixto Ferrero / València

Hui a les 13.00h estaven convocats el col·lectiu de professors dels ensenyaments artístics del País Valencià a l’entrada de l’edifici de Conselleria (al C/Campanar de València) sota el lema ‘Per la qualitat als ensenyaments musicals. Desbloqueig de comissions i adjudicacions ja!’. La trobada, que comptava amb el suport dels principals sindicats del sector (FE CCOO PV, STEPV, FETEUGT, ANPE, CIS·F) havia de ser silenciosa, la formació de l’ensemble ben bé sap què és mantenir el compàs d’espera en absolut silenci, però, el concert havia de tenir algun solista i calia aprofitar l’avinentesa per llegir un manifest.

El manifest apel·lava directament al motiu de les discrepàncies, la decisió de la Conselleria d’Educació de no donar comissions de serveis per al proper curs als conservatoris superiors i professionals, així, el primer punt del manifest indicava que “no sols es veurà afectada la qualitat dels ensenyaments superiors, sinó que també afectarà la vida de les persones”. El següent dels punts posava èmfasi en què “vostè (Consellera) acaba d’arribar i ja s’ha negat a escoltar la pràctica totalitat dels qui ens dediquem a ensenyar música als conservatoris. Fins i tot els sindicats estan d’acord que vostè s’equivoca”.

El manifest conclou amb una demana de “seny” cap al conseller i la decisió de “no cedir a xantatges”, perquè resa el manifest “som professionals que volem treballar amb les mateixes condicions que els darrers anys”, conclou.

Segons ha confirmat La Veu, en el moment que s’anava a fer el registre d’entrada del manifest, el secretari autonòmic d’educació i el director general de centres i personal docent s’han presentat davant els interlocutors per tractar el motiu de les discrepàncies. Aquest fet, la diligència d’atendre els manifestants ha estat molt ben rebuda pels músics combregats silenciosos, i ho han qualificat com “un detall important”.

Lectura del Manifest a les portes de Conselleria

De la conversa s’ha aconseguit el compromís d’oferir el màxim de comissions de serveis possibles, tot i tenint en compte que hi ha una querella interposada i que això dificulta els moviments i les decisions. No obstant el fet que, com se’ns indicava, fa un temps se’n parlava de 30 comissions, després 70, i després 100, fa augurar esperances que les peticions dels concentrats es veuran complides.

Tanmateix el compromís ha anat més enllà i també han promès revisar el procés d’accés a cossos de catedràtics, tot i que no hem pogut saber ben bé si aquesta suposada revisió seria del procés engegat en la primavera d’aquest 2015 o en vistes, com demanaven sindicats i assembles, a unes futures noves convocatòries d’accés al cos de catedràtics de música i arts escèniques.

Les decisions finals, a tot aquest procés de crispació laboral, qualitatiu i d’imatge d’un col·lectiu, el musical, sembla tindrà lloc dilluns vinent (3 d’agost) amb una nova reunió a la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa