Diari La Veu del País Valencià
Educació dóna 99 comissions de serveis i insta a convocar noves oposicions per a catedràtics

RedactaVeu / València

Els anteriors responsables d’Educació han actuat amb procediments que no s’ajustaven al Reial Decret del Ministeri d’Educació que regula l’ensenyament musical superior. Es tracta de l’assignació de places de catedràtics a professorat de música per impartir classes en Conservatoris Superiors.

Vicent Marzà ha destacat que “hem afrontat un problema provocat per l’anterior Administració Educativa en compte d’amagar-lo i silenciar-lo. Som transparents i regularem la situació a la qual s’han vist abocats els catedràtics i el professorat de música”.

La Conselleria d’Educació ha dut a terme una primera solució a la irregularitat per al pròxim curs amb la revisió de totes les sol·licituds de comissions de servei de professorat de música seguint criteris que garantitzen el bon funcionament dels centres i les condicions dels docents que impartixen les classes. “S’han tingut molt en compte els requisits per garantir de la manera més àmplia possible, dins de la legalitat, el bon funcionament dels conservatoris tant pel que fa als docents que puguen estar afectats com per a l’alumnat”, ha destacat el conseller Marzà.

Els responsables d’Educació s’han reunit amb els representants de totes les parts docents afectades: catedràtics numeraris, catedràtics interins i professorat de música. Durant aquesta setmana han avaluat la qüestió per ajustar el màxim possible la normativa als casos i les situacions concretes.

En aquest sentit, s’han determinat 99 comissions de serveis a professorat de música i l’última setmana d’agost es realitzaran les adjudicacions: “S’ha determinat el major nombre de places possibles, ha estat una directriu que hem tingut clara i totes eixes places acomplixen amb el requisit que les puguen ocupar professors i professores de música”, ha declarat Vicent Marzà, i ha continuat: “Ha estat un tema enquistat per la inacció de l’administració anterior. Aspirem i volem la millora de les condicions de treball dels docents i estem treballant per aconseguir-ho”

Per acabar el conseller insta el Ministeri d’Educació a publicar el temari per a convocar oposicions a catedràtics per als Conservatoris Superiors de Música valencians: “Les comissions de servei no són la solució i menys encara en una autonomia com la valenciana, amb una tradició i una base musical que mereix una especial atenció, per això cal que el ministre Íñigo Méndez de Vigo active al més aviat possible totes les mesures per iniciar un procés d’oposicions necessari per resoldre una qüestió fruit d’un Reial Decret que marca que el professorat de música no pot cobrir places atribuïdes a catedràtics als Conservatoris Superiors de Música”

Comparteix

Icona de pantalla completa