Diari La Veu del País Valencià
‘Un dia de salari’ per a 5 projectes de cooperació valencians
RedactaVeu / València

El Grup de Cooperació de Caixa Popular, seguint els criteris establits de priorització de projectes, ha seleccionat les següents iniciatives en la Campanya Un Dia de Salari 2015 que es duran a terme a Nicaragua, Guatemala, Algèria, Índia i Palestina i que són els següents.

Promoció del cooperativisme amb 70 camperoles”, en Jinotega-Nicaragua. Presentat per l’ONG XIPRER. En ell es treballarà per a crear i organitzar dos cooperatives en comunitats en condicions de pobresa, per a garantir el desenvolupament de l’economia camperola i les seues condicions de vida.

Cooperant millorem el futur”, en Ixcan, Quiche-Guatemala. Impulsat per Escoles Solidàries, en el qual desenvoluparan una cooperativa de serveis múltiples per a donar servei a comunitats i fomentar l’accés en l’educació i microcrèdits per a promoure el comerç de proximitat.

Producció Ceràmica Cooperativa Taller ceràmica l’Aaiun”, en Tindouf, Algèria. Proposat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià i en el qual es pretén col·laborar amb la sostenibilitat de la cooperativa a nivell de compres i xarxa de distribució, impulsant l’autogestió a través de la venda de productes ceràmics.

L’associacionisme com a motor de desenvolupament de l’horticultura: instal·lació de sistemes de reg per degoteig”, en Anantapur, Índia, que duu a terme la Fundació Vicente Ferrer i amb el qual s’instal·laran sistemes de reg per a la producció d’aliments per a recuperar la sobirania alimentària i s’impulsarà el desenvolupament econòmic de la zona, amb la fórmula associativa.

“Somnis d’una Infància. Dret a jugar a ser xiqueta, xiquet enmig de conflicte bèl·lic. Palestina”, a Cisjordània, Palestina. El projecte el desenvoluparà l’ONGD Menuts del Món i amb el qual es crearà una cooperativa educativa integral per a reparar les manques educatives, recreatives i familiars dels xiquets i xiquetes dels camps de refugiats de la zona.

Palestina. Menuts del Món. Foto: Caixa Popular

El lliurament formal de les ajudes es realitzarà a l’octubre. En l’acte, que serveix per a mostrar les diferents aportacions que el cooperativisme realitza en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació al desenvolupament, s’exposaran amb major detall tots els projectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa