Diari La Veu del País Valencià
El PP diu que els PGE són ‘molt compromesos’ amb el PV en destinar 77M€ a matèria d’aigua
EP / València

Aparici ha destacat en un comunicat que el Ministeri d’Agricultura i Medi ambient “disposarà uns 87 milions d’euros” per al País Valencià, “dels quals 77 milions seran per a actuacions en matèria d’aigua a través de la mateixa direcció general i dels organismes autònoms i societats estatals”.

Segons el senador del PP, la distribució d’eixa dotació pressupostària en les àrees més importants es divideix en 4,3 milions per a actuacions des de la Direcció general d’Aigües; 15,5 milions per a actuacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; 15,3 milions per a la Mancomunitat Canales del Taibilla; 34,1 milions per a Acuamed; 7,8 milions per al SEIASA; 8,3 milions d’euros per a la Direcció general de Costes i un milió per a l’Oficina Canvi Climàtic.

“Aquestes dotacions suposen un compromís formal del Ministeri amb aquells projectes que afavoreixen les condicions per a un màxim aprofitament de tots els recursos a la Comunitat i d’Espanya”, ha indicat Aparisi, qui ha afegit que la “recuperació d’aigües residuals, dessalació, transferències d’aigües entre conques, etc., conformen una línia de treball d’acord amb les directives europees per a aconseguir un vertader ‘Pacte per l’aigua’, que desemboque en un nou Pla Hidrològic Nacional”.

Tajo-Segura

Així mateix, Aparici ha afirmat que infraestructures com el transvasament Tajo-Segura “són fonamentals per al desenvolupament sostenible” del nostre territori “i és per açò que hauria de defensar-se des de totes les institucions”. Al seu judici, “la posició de restar importància de la consellera d’Agricultura davant els intents del Govern socialista de Castella-la Manxa d’acabar amb el consens aconseguit en el Memoràndum, és del tot insostenible”.

Aparici ha suggerit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “estudie l’informe de PWC sobre els efectes econòmics i d’ocupació del transvasament perquè veja que és una qüestió d’interès general” i li ha recordat que eixa obra “va ser ideada en 1932 pel socialista, Indalecio Prieto, encara que no s’iniciara fins a 1966 quedant finalitzada en 1979, en plena vigència de la nostra Constitució”.

Aparici ha recordat el final de les paraules pronunciades per aquell polític socialista en 1933 “quan defensant la infraestructura es va referir als qui no donaren suport al govern en aquell projecte i va dir que serien no enemics del règim, sinó uns miserables traïdors a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa