Diari La Veu del País Valencià
El cantant jueu-americà Matisyahu queda fora del Rototom i ofès per les pressions
EP / Castelló

Matisyahu ha assegurat que “està a favor de la pau i que la seua música, en la qual no introdueix idees polítiques, parla per ella mateixa”, segons ha apuntat a través de la seua pàgina de Facebook.

El cantant jueu s’ha manifestat en aquests termes després que l’organització del festival de música reggae que se celebra a Benicàssim (la Plana Alta) decidira anul·lar la seua actuació, prevista per al dissabte 22 d’agost, en l’escenari principal, davant “la indisponibilitat de l’artista a l’hora de pronunciar-se clarament contra la guerra i sobre el dret del poble palestí a tenir el seu propi Estat”, segons van apuntar el festival dissabte en un comunicat.

En aquest sentit, Matisyahu ha explicat que “els organitzadors del Rototom van contactar amb ell perquè realitzara una declaració signada o vídeo en el qual es pronunciara sobre el conflicte palestí-israelià, perquè estaven rebent pressions del moviment BDS, el qual havia iniciat una campanya per a la cancel·lació del seu concert en el certamen per considerar-lo sionista”.

“El festival va seguir insistint que aclarira els meus punts de vista personals, cosa que semblava una pressió clara per a acceptar l’agenda política del BDS”, ha assenyalat el cantant, qui ha afegit que va ser “horrible i ofensiu que, com a únic cantant públicament jueu-americà present en el certamen, intentaren obligar-me a pronunciar-me políticament”.

“¿Algun dels altres artistes que actuaran en el festival han sigut preguntats sobre les seues postures polítiques amb la finalitat de realitzar l’actuació?”, s’ha preguntat Matisyahu, qui ha subratllat en la seua pàgina de Facebook que “cap artista mereix ser posat en una situació d’aquest tipus simplement per a realitzar el seu art”.

En aquesta línia, l’artista ha assenyalat que “el seu objectiu és interpretar la seua música per a totes les persones, sense importar la raça, credo, país o antecedents culturals”. “Done suport a la pau”, ha manifestat Matisyahu, qui ha subratllat que la música “té el poder de transcendir l’intel·lecte , les idees i la política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa