Diari La Veu del País Valencià
Gandia, quarta ciutat de l’Estat que més s’endeutà en 2014
RedactaVeu / Gandia

“L’Ajuntament de Gandia (la Safor) és el quart consistori que més es va endeutar en 2014 a l’estat”, segons la informació facilitada pel consistori, amb dades de l’Oficina de Coordinació Financera amb les Entitats Locals, dependent del Ministeri d’Hisenda. Durant eixe exercici, corresponent a l’anterior legislatura del popular Arturo Torró, “va haver-hi un desfasament d’11 milions d’euros entre el que va ingressar el consistori i el que va gastar”, segons l’actual equip de govern.

Arran d’aquestes dades, el portaveu del Govern local, el socialista José Manuel Prieto, ha afirmat, en al·lusió al Partit Popular, que “és irresponsable deixar Gandia amb eixes xifres i és immoral donar lliçons tots els dies sobre el que ha o no ha de fer l’equip de govern”.

Prieto ha recordat que “l’actual executiu ha presentat davant el Ministeri d’Hisenda, amb el vistiplau del ple municipal, una proposta de Pla d’Ajustament” que ha qualificat de “creïble i realista per posar ordre i per a pagar tot el que devia el govern després que Hisenda rebutjara fins a tres plans d’ajustaments presentats en l’anterior legislatura”.

També s’ha pronunciat sobre aquest assumpte el coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori. El socialista ha denunciat que “el dèficit que arrossega el consistori de Gandia és tal que el període mitjà de pagament a proveïdors està en 400 dies, i que les empreses són les que estan finançant l’Ajuntament”.

Arturo Torró, González Pons, Francisco Camps i Alfonso Rus

Gregori ha destacat que “l’anterior corporació va ser la que més deute va acumular en una única legislatura, sense comptabilitzar el que deu l’empresa pública IPG” i ha criticat que “l’economia productiva a la qual feia al·lusió l’anterior alcalde, el popular Arturo Torró, “significava gastar i no pagar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa