Diari La Veu del País Valencià
Rototom vol la pau amb les comunitats jueves per la cancel·lació de Matisyahu

RedactaVeu / EP / Benicàssim.

Els organitzadors del festival de Rototom Sunsplash han iniciat converses amb les comunitats jueves estatals i internacionals després de la polèmica suscitada per la cancel·lació de l’actuació del cantant hebreu nord-americà Matisyahu prevista per al dissabte 22 d’agost, segons han informat en un comunicat.

Per açò, han decidit anul·lar la roda de premsa prevista per a aquest dimecres en relació a aquesta polèmica i han anunciat que “en breu” emetran una declaració pública institucional sobre aquest tema.

L’organització del certamen va decidir anul·lar el concert de Matisyahu després que el BDS País Valencià (Boicot, Desinversions i Sancions) a Israel iniciara una campanya contra l’artista, a qui acusen de “sionista” i de “justificar un Estat –Israel– que practica l’’apartheid’ i la neteja ètnica”.

La direcció, abans de cancel·lar l’actuació, li va demanar una “declaració signada o vídeo” en el qual expressara de manera “molt clara” si els palestins tenen dret a un Estat i si estava a favor de la pau entre aquest poble i l’israelià.

L’Ambaixada d’Israel i le Govern valencià va mostrar llavors la seua “condemna rotunda” per la cancel·lació d’aquest recital, que al seu entendre s’ha produït “per motius de censura ideològica amb caire antisemita”.

Comparteix

Icona de pantalla completa