Diari La Veu del País Valencià
El Congrés Jueu Mundial diu que el moviment BDS ‘està podrit en el seu nucli’
RedactaVeu / EP / València

Ronald Lauder ha agraït en un comunicat als organitzadors “que s’hagen adonat del seu error” i “hagen pres les mesures necessàries per a remeiar-ho”.

Ara, després de decidir l’organització reconsiderar la seua decisió i convidar de nou l’artista, el Congrés Jueu Mundial creu que els organitzadors “han fet allò honorable i s’han disculpat.

Aquesta situació va derivar de la campanya iniciada pel BDS País Valencià (Boicot, Desinversions i Sancions) a Israel, que va criticar l’actuació de l’artista jueu per considerar-lo “antisemita”. Ara, després de decidir l’organització reconsiderar la seua decisió i convidar de nou l’artista, el Congrés Jueu Mundial creu que els organitzadors “han fet l’honorable i s’han disculpat.

En aquest sentit, el president del CJM ha expressat que el moviment BDS “està podrit en el seu nucli, ja que encara que pretén lluitar contra el racisme, està alimentat per l’antisemitisme”.

Lauder admet que el que ha passat “ens deixa amb un sabor de boca amarg”, ja que la cancel·lació del concert ha sigut “un altre exemple de com les actituds antisemites, disfressades d’injustes crítiques a Israel, segueixen sent generalitzades, i són especialment freqüents en una sèrie de partits polítics globals d’extrema esquerra”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa