Diari La Veu del País Valencià
Calatrava es ‘llava les mans’ davant el risc que caiga la façana de l’Àgora

RedactaVeu / EP / València.

Santiago Calatrava ha advertit la Generalitat que ha de millorar la instal·lació “defectuosa” de la planxes d’acer que serveixen de suport al trencadís de la coberta de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències “per a evitar qualsevol risc de despreniment de la façana”.

Així consta en un escrit que el despatx de l’arquitecte ha remès al Govern valencià, i en el qual constaten “el deteriorament d’algunes zones inacabades de l’obra”, en suspensió temporal des de l’1 de febrer de 2013, i detallen les obres “més urgents” que cal abordar.

L’obra, que va duplicar el pressupost inicial durant la seua construcció, va acabar costant als valencians més de 100 milions d’euros i ara podria acabar tancant-se. Per aquest motiu, la vicepresidenta del Consell valencià, Mònica Oltra, ha assegurat que Calatrava “no hauria de reclamar”, sinó “fer cas del que se li reclama a ell” donada la seua “responsabilitat” en aquest projecte.

“Han tingut massa disfuncions per a costar els diners que ha costat”, afegia Oltra mentre assegurava que acabar la coberta de l’Àgora invertint 10 milions d’euros “no està entre les prioritats” del Govern valencià, que, no obstant açò, espera poder utilitzar el recinte i de moment “no està habilitat”. Fonts de la Generalitat, a més, han acusat d’”irresponsable” l’anterior govern del PP “per traure a concurs un edifici que no haurien d’haver tret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa