Diari La Veu del País Valencià
36 violoncel·listes del Conservatori de Castelló defensen els seus professors en comissions
RedactaVeu / Castelló

Un total de 36 alumnes i exalumnes de l’especialitat de violoncel del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló adrecen un escrit enquè deixen constància de la seua disconformitat davant la decisió de la Conselleria d’Educació al respecte de les comissions de serveis en els conservatoris superiors de música i arts escèniques del País Valencià.

D’aquesta manera, l’escrit adreçat a Miquel Soler Garcia indica que “volem expressar la nostra preocupació i desacord respecte a la no concessió de les comissions de serveis per a impartir l’assignatura de violoncel el pròxim curs 2015-2016 als nostres professors Manuel Santapau Calvo i José Enrique Bouché Babiloni. No entenem per què no estan sent acceptades les comissions de serveis a professors de música i arts escèniques en els conservatoris públics del País Valencià, mentre en la resta de conservatoris de l’estat s’estan concedint amb total normalitat”.

“Opinem que els nostres professors són professionals perfectament capacitats, i si estan en aquesta situació inestable és perquè no s’han convocat oposicions a les quals poder presentar-se en més de dues dècades. Per açò els demanem, unint-nos a les veus que ja s’han pronunciat des dels conservatoris superiors de Castelló, València i Alacant, que convoquen les proves i oposicions que creguen convenients per a regularitzar i normalitzar la situació del cos de docents dels conservatoris superiors de música, sense haver de prescindir de moment dels nostres professors actuals”.

Segons els alumnes i exalumnes sotasignats, aquests declaren i reconeixen que, tant Manuel Santapau com José Enrique Bouché “a part de la seua bona trajectòria professional tant docent com interpretativa, M. Santapau i J.I. Bouché han treballat fins i tot fora del seu horari laboral per a desenvolupar projectes per a la nostra classe organitzant multitud d’activitats”. Tot seguit, al llarg de l’escrit enumeren diverses activitats que han propiciat aquesta petició.

Finalment, els 36 violoncel·listes afirmen que “tots dos docents estan sempre en continu moviment i són un gran exemple a seguir per a nosaltres, perquè ens formen com a músics i com a persones”.

A més “molts de nosaltres, procedents d’altres ciutats, traslladem la nostra residència a Castelló cercant estudiar sota la seua tutela, per la qual cosa aquesta anomalia esdevinguda amb les concessions de comissions afecta de manera abismal els nostres projectes d’estudi i futur ja que ni tan sols coneixerem qui seran els nostres professors fins a, segurament, dies abans de l’inici del curs”.

“Estem convençuts que tant Manuel com José Enrique han elevat el nivell i la qualitat de l’ensenyament en el nostre conservatori, per la qual cosa substituir-los seria una gran pèrdua per al violoncel a Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa