Diari La Veu del País Valencià
Oltra insta a ‘estudiar geografia’ els qui inclouen la ‘Comunitat’ com a comarca catalana

RedactaVeu / EP / València.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha afirmat aquest dijous, preguntada per la inclusió del País Valencià “com a comarca de Catalunya” en la Diada de l’11 de setembre, que els responsables d’aquest esdeveniment “haurien d’estudiar geografia”.

Així ho ha indicat Oltra en un acte en el qual ha rebut els joves esportistes Clara Che, Vega Gimeno i Josep Port, preguntada per les manifestacions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, sobre que els ‘populars’ estan disposats a acudir als tribunals si és necessari per a defensar les ingerències d’”alguns catalans i alguns partits polítics” en els símbols i el territori dels valencians.

Sobre aquest tema, Oltra ha remarcat que “els càrrecs públics del Consell respecten la legalitat vigent”.

A més, ha manifestat que “respecta les iniciatives del PP i de Bonig”, i ha agregat: “si volen anar als tribunals, que vagen, però ací s’està complint la legalitat”.

Per a la vicepresidenta, “en el PP tenen molt de temps” i “hauria estat bé que els càrrecs dels governs del PP hagueren respectat també la legalitat vigent, sobretot pel que fa a desviar diners públics”. “Ens hauria anat millor a tots”, ha sentenciat.

Oltra ha insistit que “s’està complint la legalitat”, mentre segueixen “cercant les banderes europees que el govern del PP va llevar dels pals quan la Unió Europea va començar a investigar aquest territori en matèria urbanística”.

“Per exemple, en Vicepresidència encara no l’hem trobat, així que aquest Consell està intentant complir la llei que l’anterior govern no va complir”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa