Diari La Veu del País Valencià
El PP ‘denunciarà als tribunals les ingerències catalanes cap als símbols valencians’
EP / València

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s’ha mostrat disposada a acudir als tribunals “si és necessari per a defensar les ingerències d’alguns catalans i alguns partits polítics en els símbols i el territori dels valencians”.

En aquest termes s’ha explicat Bonig en una roda de premsa en la qual ha comparegut al costat del president del PP de València, Vicente Betoret, en ser preguntada per les informacions que apunten que en la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per a reclamar la secessió de Catalunya amb motiu de la ‘Diada’, “la Comunitat tindrà un lloc preferent reservat, per ser considerada comarca de Catalunya”.

La dirigent ‘popular’, preguntada per si el seu partit prendrà alguna mesura, ha respost que “denunciar-ho en els mitjans de comunicació i si cal acudir als tribunals, acudirem”. Sobre aquest tema, ha dit que “no li agradaria haver d’arribar a aquest extrem perquè no és partidària de judicialitzar tots aquests temes”, però “al final hi ha una qüestió que és el respecte a l’ordenament jurídic, a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia”.

La presidenta del PPCV ha expressat la “oposició total i absoluta del partit” i ha denunciat que “a Catalunya s’ha entrat en un procés a la deriva, totalment i absoluta”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “açò no és nou, perquè “desgraciadament ja des d’àmbits catalans s’ha intentat que s’incloga la Comunitat Valenciana dins dels ‘Països Catalans, s’apropien de la nostra cultura, del nostre patrimoni”.

Tot seguit ha afirmat que “els valencians estem cansats que sempre s’utilitze el mateix”, ha dit Isabel Bonig, qui considera que“les relacions entre la Comunitat i Catalunya haurien de ser de veïnatge, ajuda, suport, coordinació, treball mutu i conjunt, però mai de subordinació”.

En qualsevol cas, ha destacat que “el problema no és de Catalunya, sinó d’alguns catalans i alguns partits polítics que segueixen veient la Comunitat Valenciana com una comarca, un suburbi o un barri de Catalunya”.

D’aquesta forma, demostren que “desconeixen la Constitució, incompleixen l’Estatut i estan fent una crida a la desobediència, perquè el nostre Estatut determina molt bé quin és la nostra denominació i els nostres límits territorials”.

Per açò, la presidenta del PPCV ha demanat “respecte a l’ordenament jurídic vigent, a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia, més quan açò ve d’institucions públiques”. “Vint anys després tornen a reobrir vells fantasmes i vells problemes que ja estaven absolutament superats”, ha manifestat Bonig.

Del “no mos fareu catalans” al “no ens callarem”

Davant aquesta situació, ha assegurat que “des del PP no ens callarem” i ha afegit que “encara no sabem la posició de Puig i Oltra sobre les declaracions de Marzà, la seua participació en molts d’aquests processos i també de Mònica Oltra que segueix mantenint aquests postulats”. També ha denunciat “l’actitud de desobediència generalitzada del Consell, al dèficit públic “que no el compleixen i la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe).

Comparteix

Icona de pantalla completa