Diari La Veu del País Valencià
El conseller Marzà, al punt de mira del Partit Popular i de Las Provincias

RedactaVeu / Racó Català / València.

El Partit Popular ha trobat un nou cap de turc per continuar agitant la bandera de l’anticatalanisme al País Valencià: Vicent Marzà. Amb només tres mesos al càrrec, el conseller d’Educació no ha perdut el temps: s’ha mostrat contrari a la LOMCE, vol reformular els concerts educatius a centres concertats i ha defensat obertament el procés català i la denominació de Països Catalans. De fet, la concepció de país que té Vicent Marzà no és pas un secret, però el PP ha recuperat una entrevista a Ràdio Terra d’ara fa un any per atacar Marzà i el nou govern.

Les darreres setmanes, el PP d’Isabel Bonig ha demanat públicament la dimissió de Vicent Marzà per vendre els interessos del País Valencià “als interessos d’un procés separador”. La vicepresidenta del govern, Mònica Oltra, va desmarcar l’executiu de les opinions de Marzà i ha volgut defensar la seua gestió a la Conselleria: “Marzà ha fet més en Educació en un mes que l’anterior govern en anys”, ha sentenciat Oltra buscant apagar el foc. Però no. El PP no es dóna per vençut i ja té la nova munició contra Marzà preparada.

Durant les properes setmanes el PP presentarà mocions als ajuntaments del País Valencià demanant la reprovació del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i també presentarà una Proposició No de Llei perquè el Consell actue amb “diligència” contra les “ofenses i actituds dels funcionaris, responsables polítics i qualsevol que puga menyscabar els símbols”.

Tota aquests moviments han tingut el suport del diari Las Provincias que ha fet una campanya duríssima i demagògica com en els millor temps de la seua exdirectora Maria Consuelo Reyna i que es pot resumir en la columna que Francesc Viadel va publicar en La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa