Diari La Veu del País Valencià
Membres de C’s usen tesis eugenèsiques en un xat per a explicar l’existència de ciutadans de segona

Antonio Maestre / La Marea.

Francisco Javier Rodríguez De Rivera, candidat a les primàries per Madrid de Ciutadans (C’s) i neuròleg de l’Hospital de la Pau, va utilitzar en una conversa la setmana passada en un xat col·lectiu del partit presidit per Albert Rivera els arguments de l’eugenèsia per a explicar la involució de la societat i la pervivència d’individus amb tares genètiques.

El neuròleg expressa la seua opinió sobre la perpetuació de l’espècie de la següent manera en un diàleg amb diversos membres de la formació:

“En permetre i facilitar reproduir-se humans amb greus tares genètiques que naturalment no havien de sobreviure i reproduir-se (diabètics, al·lèrgics, feblesa immunològica, …) facilitem la superposició de les tares i l’ésser humà en comptes d’evolucionar involucionarà fins a éssers totalment impossibles de sobreviure”, va afegir per a tancar el seu argument: “li done [a la humanitat] 5 generacions com a molt”

La conversa, que ha sigut filtrada a la Marea, transcorre amb normalitat i comprensió per algun que altre membre de la formació, com Miguel Durá, responsable de política municipal de C’s en el districte del barri de Salamanca, a Madrid, que expressa que açò no es pot dir perquè és “políticament poc correcte”, i es pregunta si estem abocats a “un món de canis i chonis, a l’estiu permanent”.

Miguel Durá continua parlant d’un món que, per la no selecció genètica, es convertirà en una societat de “massa orteguiana”, un concepte usat per la dreta per a menysprear al populatxo en considerar-lo inferior i de poc nivell “cultural i genètic”.

El següent comentari del doctor mostra que ha utilitzat aquest tipus de tesi anteriorment: “una vegada li ho vaig dir a un cap de servei, molt al·lèrgic i quasi té un infart”.

La Marea s’ha posat en contacte amb el doctor Rodríguez de Rivera per a demanar la seua versió. Aquest al·lega que “en cap moment he parlat d’eugenèsia, ni he usat eixe terme, ni cap similar ni sinònim i molt menys l’he promogut o he dit estar a favor de la mateixa”.

Rodríguez continua dient que només va exposar el que creu “un problema genètic evident” però sense plantejar-hi cap solució alguna. Reconeix que dir que la Medicina acabarà amb la raça humana, “així al brut, és políticament incorrecte”, però ho circumscriu a un rumor de passadís”.

Francisco Javier Rodríguez de Rivera va ser candidat a les primàries per Madrid. Va quedar en la votació en setena posició només per darrere dels cinc candidats que al final van resultar triats: Ignacio Aguado, César Zafra, Eva Maria Borox, Tomás Marcos i Marta Marbán, i de Valentín García, que també va quedar fora.

Article publicat en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa