Diari La Veu del País Valencià
Els oboistes del Conservatori Superior de València reclamen estudiar amb Fuster i Llimerà
RedactaVeu / València

A mesura que s’apropa la darrera setmana d’agost, setmana en la qual s’han de confirmar les comissions de serveis per a catedràtics de música i arts escèniques dels conservatoris superiors i professionals, anunciades per conselleria en les darreries del mes de juliol, el món acadèmic musical del País Valencià viu amb certa angoixa, incertesa i si més no tensió la confirmació definitiva. La cosa va per barris, naturalment, cada persona té unes circumstàncies. Els professors no saben en molts casos on hi seran fent classe, o tal vegada, si en faran. Els alumnes, en alguns casos no volen perdre el seu professor de referència. En altres casos estaran desitjant veure’l lluny.

Si fa uns dies eren els alumnes de violoncel de Manuel Santapau i José Enrique Bouché del Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló els qui feien arribar a La Veu l’escrit de suport als seus professors en comissions de serveis, escrit el qual anava adreçat al secretari autonòmic d’educació, en les darrers hores han estat els oboistes del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València els qui han fet públic un escrit donant suport als seus professors Jesús Fuster i Vicent Llimerà.

En el document, al qual ha tingut accés La Veu, els alumnes del CSMV descriuen el “bloqueig de les comissions” com una decisió que “provoca una situació més que indesitjable ja que el pròxim curs al voltant del 80% dels professors que imparteix docència al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València haurà d’abandonar el centre”.

Dins d’aquest 80% es torben els seus professors Jesús Fuster i Vicent Llimerà, i per tant “a causa d’aquesta circumstància, la totalitat d’alumnes d’oboè del CSMV volem manifestar la nostra més absoluta indignació. Volem ressaltar les seues qualitats com a docents, oboistes, investigadors i promotors d’aquest instrument”.

L’oboista Jesús Fuster amb el Quintet Cuesta en la darrera SIMC de Montserrat

Tot seguit en el document es poden llegir les currículums i mèrits acadèmics i artístics de sengles oboistes valencians. Els alumnes afirmen que tots dos professors “han elevat el nivell i la qualitat dels oboistes que trien estudiar al Conservatori Superior de Música de València. No és casualitat que any rere any el nombre d’oboistes que intenta accedir al CSMV siga cada vegada major. Això és a causa de l’excel·lència de Jesús Fuster i Vicente Llimerà com a intèrprets, pedagogs i investigadors.

Finalment els alumnes per unanimitat afirmen “desitgem que continuen sent ells els encarregats de perfeccionar la nostra tècnica, de guiar i inspirar les nostres interpretacions i de col·laborar en la nostra formació de manera íntegra, a nivell musical i personal. És tot un privilegi comptar amb professionals com Jesús Fuster i Vicente Llimerà. Ells han aconseguit que València siga una ciutat de referència per a l’estudi de l’oboè; per aquest motiu la mateixa administració hauria de valorar i donar molt més suport a dos professors com ells que han elevat a un nivell òptim la qualitat de l’ensenyament”.

L’oboista Vicent Llimerà amb el Reinecke Klavier Quintet

Tanmateix, els alumnes reconeixen que el procediment pel qual s’hauria de mantindre els seus professors és “incorrecte”, i afegeixen“principalment perquè no s’han convocat oposicions per a l’adjudicació de les Càtedres des de fa 25 anys, però no podem consentir que aquesta circumstància derive en una decisió presa de forma precipitada per part de Conselleria que, en lloc de solucionar el problema, genera nous conflictes i provoca conseqüències nefastes per a l’alumnat”.

“Considerem que no s’ha parat a pensar en cap moment en el valor que té la figura del professor dins de les ensenyances artístiques musicals, per la qual cosa tots els alumnes instem a que es busque la millor solució possible, de manera que es mantinga a Jesús Fuster i Vicente Llimerà com a professors d’oboè al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo de València” acabava el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa