Diari La Veu del País Valencià
Marta Rovira: “No hi ha alternativa política possible a la independència”
Alejandro Llinares i Adrián Alfonso / Prada

La secretària general d’Esquerra Republicana (ERC) i candidata de Junts pel sí a les eleccions del proper 27 de setembre, Marta Rovira, va participar divendres en una sessió de les Jornades de la Fundació Josep Irla celebrades en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada.

Rovira, en una xerrada titulada El nou país. La República catalana, va definir el nou estat que es pretén construir alhora que va dotar d’argumentari els alumnes de l’UCE per tal de convèncer els indecisions perquè a les properes eleccions al Parlament de Catalunya aposten per la independència.

La ponent va iniciar la seua exposició assegurant que “actualment no hi ha cap motiu que provoque que algú que siga independentista ho deixe de ser”. A partir d’ací, va relatar els elements bàsics amb què hauria de comptar la nova república catalana. Un factor inicial que va voler destacar Rovira és “el canvi en les prioritats de les institucions”. La número dos d’ERC va ressaltar que “és imprescindible que prevalga l’interès general en lloc del particular, no com s’ha fet darrerament”.

Rovira va expressar que “els ideals del republicanisme: de transparència, de participació, han d’imperar en el nou estat català. Alhora, també, que caldrà construir un estat del benestar fort, que s’ho crega; no assistencial com l’actual”. L’estat català, segons la ponent, també “ha de ser versàtil i emprenedor”.

Marta Rovira (ERC/Junts pel sí) a la Universitat Catalana d’Estiu. Prada.

A una sala amb la presència de més de 120 persones i ja en el torn de preguntes ha tingut paraules per a les candidatures que no aposten per la independència i que propugnen una tercera via manifestant que “no hi ha alternativa política possible a la independència” i que “un canvi de persones a l’Estat espanyol no és suficient; és necessari un canvi en les institucions i això no es preveu”.

Per cloure la sessió, Rovira, ha manifestat que “l’única manera d’aconseguir un estat amb les característiques descrites és la independència i el 26 de setembre és l’única oportunitat per arribar-hi”. Per això ha assegurat, amb contundència, que a les eleccions del setembre “l’independentisme necessita una majoria d’escons per tirar endavant el procés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa