Diari La Veu del País Valencià
Bonig: ‘És un afront parlar de donar la nacionalitat catalana als valencians’
EP / València

En un comunicat, ha titllat ‘d’afront i vergonya’ les declaracions del conseller de Justícia de la Generalitat catalana, Germà Gordó, sobre ‘donar la nacionalitat catalana als valencians’.

Per a Bonig, “ja eren preocupants manifestacions realitzades, amb la volta d’eixa fantasia que són els Països Catalans i el suport al procés independentista per part d’un conseller de Puig”, però “escoltar ara un conseller català parlar de donar la nacionalitat catalana als valencians és un afront, una vergonya i la demostració que el Govern valencià no està a l’altura del que està succeint”.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que Puig “sembla més preocupat per guardar les formes davant Catalunya que per defensar els valencians”.

“No s’entén que ens assabentem que s’ha reunit amb Mas i, justament després, isca el conseller de Justícia català amb aquestes declaracions i ací no passa res”, ha sentenciat.

L’actitud de Puig segons Bonig

Bonig ha afirmat que “en cas que Puig no faça res, serà la prova manifesta que no solament empara representants favorables al separatisme, sinó que estarà fent desistiment de funcions en la seua defensa dels interessos dels valencians”.

En aquest punt, s’ha referit a les manifestacions de Puig sobre el que “va dir a Artur Mas que era partidari de reconèixer la singularitat catalana” i, en aquest sentit, li ha preguntat “a quina singularitat es refereix, perquè la Constitució ja la reconeix” i si “es referia a l’econòmica en detriment de València”.

Bonig ha remarcat que “el president de la Generalitat ha de defensar els interessos valencians, no els d’altres regions, al marge d’intentar mantenir la millor relació possible amb totes les comunitats a nivell institucional”, ha precisat.

Els ‘perills del Botànic’

La també síndica del PP en el Parlament autonòmic ha apuntat que “els populars valencians ja van alertar en el seu moment dels perills nacionalistes del Pacte del Botànic signat per PSPV, Compromís i Podem després de les eleccions de maig de cara a conformar el Govern valencià. I el temps ens està donant la raó”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa