Diari La Veu del País Valencià
El 80 % dels incendis registrats el 2012 va ser provocat o per negligències
EFE / Xelva

Castellano ha visitat el Pico del Remedio a la localitat de Xelva, on es troba un dels punts de vigilància forestal del País, per a supervisar el treball de les brigades d’emergències de la Generalitat que formen part del Pla especial de vigilància per a Setmana Santa, informa la institució en un comunicat.

El conseller ha instat a extremar les precaucions aquests dies de vacances, “a la muntanya, camp, pinada o qualsevol altre lloc amb massa forestal”, i a respectar la normativa i els consells per a evitar incendis derivats de negligències.

En eixe sentit, ha assenyalat que, amb motiu de les festes de Setmana Santa, Pasqua i el pont de Sant Vicent, Governació ha disposat un dispositiu especial de prevenció i extinció d’incendis de “més de 4.500 efectius i 1.000 vehicles”.

A més, des del Dijous Sant fins al 8 d’abril s’han desplegat labors de vigilància aèria i terrestre, tant de dia com de nit.

“La cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots, no solament de les unitats de prevenció d’incendis. Per açò, necessitem la col·laboració de tots els ciutadans per a evitar incendis que no haurien d’haver-se produït mai”, ha considerat.

El conseller ha recordat que per a aquesta campanya de Setmana Santa i Pasqua, les unitats de prevenció disposen de 215 terminals TETRA utilitzats per la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Generalitat (COMDES). Aquests permeten als efectius “comunicar-se d’una forma ràpida i segura per a guanyar en immediatesa i coordinació en la resolució d’emergències”.

Incendi Forestal en València

Comparteix

Icona de pantalla completa