Diari La Veu del País Valencià
Vicent Soler: ‘l’actual finançament és anticonstitucional’
EP / València

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicente Soler, ha xifrat aquest dimarts en 12.433 milions d’euros el dèficit de finançament al País Valencià durant 2002-2013. Així mateix, ha assenyalat que “durant el mateix període ha registrat un dèficit de 210 euros per habitant per any”.

Aquesta és la xifra que ha inclòs la Generalitat Valenciana en el seu informe que ha remès al Govern central sobre el sistema de finançament dels territoris, document que Soler ha donat a conèixer en roda de premsa, acompanyat pel secretari autonòmic de Model Econòmic i Finançament, Julián López.

Sobre aquest tema, Soler ha qualificat l’infrafinançament del País Valencià com un “escàndol democràtic”, al mateix temps que ha recalcat “la necessitat de dur a terme un canvi substantiu de l’actual sistema perquè, en cas contrari, ha advertit que la Comunitat no podrà eixir del forat”.

“Estem farts de ser el Llevant feliç i volem ser un problema d’Estat”, ha subratllat el titular d’Hisenda, qui ha considerat que “és anticonstitucional” actuar amb aquesta falta de solidaritat als cinc milions de valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa