Diari La Veu del País Valencià
CCOO i Podem junts per un nou model policial valencià i Cos Únic de Bombers
RedactaVeu / València

Una delegació de CCOO-Policia s’ha entrevistat a les Corts amb Antonio Montiel i el seu equip, l’objectiu era arribar a compromisos a curt termini per modificar l’actual abandó de la seguretat ciutadana, una circumstància denunciada pel sindicat des dels primers temps del Conseller Serafín Castellano i el Secretari Autonòmic Luis Ibáñez.

Podem va signar juntament amb el PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans i Esquerra Unida la modificació immediata de la Llei de Policia, pel que fa a la modificació imposada pel PP en l’últim Ple, de reserva de places de policia a oposicions restringides per als militars.

En la trobada amb el sindicat, la formació també es va comprometre a participar en l’elaboració consensuada d’una nova llei de policia, impulsant els treballs necessaris perquè s’inicie el tràmit en aquest pròxim període de sessions.

En la reunió s’ha constatat una notable coincidència en qüestions com la necessitat d’abordar un nou model policial valencià, una demanda històrica que CCOO-Policia denomina “Sistema Valencià de Seguretat Pública” proposta pel sindicat durant l’elaboració del segon Estatut d’Autonomia.

També es va dialogar sobre la creació d’un òrgan propositiu que partisca de l’anàlisi rigorosa per establir estàndards de servei, plans d’igualtat, formació específica en polítiques d’integració i no discriminació, enfront del delicte d’odi, etc.

Respecte a la formació, es va abordar l’establiment curricular d’estudis acadèmics per a la professió a tractar amb l’Estat. El sindicat considera que “s’hauria de fixar per part del Ministeri, via negociació, la Titulació en Formació Professional, per tant, seria desitjable consensuar amb les Universitats Valencianes la possibilitat d’estudis acadèmics que donen continuïtat als tècnic-professionals”.

La coincidència entre ambdues organitzacions va ser total respecte a la premissa irrenunciable d’un compromís seriós per aplicar la transparència en el nomenament i funcionament dels tribunals, així com en els processos selectius de promoció interna i en tot el marc normatiu.

Finalment, Podem va plantejar que s’abordaren assumptes en l’àmbit de l’extinció d’incendis i el model per al País Valencià que havia de debatre’s i que també va suscitar àmplia coincidència. Sobre aquest tema, CCOO advoca per “simplificar estructures i fer més eficaç i eficient el servei mitjançant la creació d’un Cos Únic de Bombers de la Generalitat Valenciana”.

Informats de la situació actual, Podem s’ha compromès a sol·licitar explicacions sobre la situació de desenvolupament de la Llei 7/2011 de Bombers i la constitució de la Comissió de Coordinació prevista en aquesta llei, després de 4 anys d’incompliments.

Comparteix

Icona de pantalla completa