Diari La Veu del País Valencià
Els vedellets de les ‘becerrades’ d’Algemesí seran llogats i no es mataran enlloc
RedactaVeu / Algemesí

El passat 26 de març, les penyes cadafaleres que enguany es faran càrrec de la Plaça de Bous d’Algemesí juntament amb la nova Comissió Taurina (triada i renovada enguany) acordaven en assemblea, segons les fonts de diversos blocs (Setmana de Bous, Iniciativa Animalista), per 16 vots a favor i 11 en contra de transformar les ‘becerrades cadafaleres’ en una ‘capea’. Des de la comissió s’assegurava aleshores que aquest esdeveniment no comptarà ni amb estoc ni banderilles. Allò que potser no quedava massa clar és, què li passaria després al vedellet, una vegada estigués finat aquest acte a la plaça, inclòs dins de la programació una nit de la setmana taurina, en detriment de les dues sessions que es feien fins ara (s’ha inclòs un concurs de ‘retalladors’).

Als pocs dies de l’anunciat canvi, aprovat per la comissió i les penyes de passar de toreig pels penyistes a ‘capea’, Iniciativa Animalista afirmava “si es continuen comprant vedells que seran matats després del toreig als corrals o a l’escorxador, no es tractarà de tal cosa, sinó d’una espècie de ‘becerrades’ a la portuguesa i sense banderilles que mantindran gran part de la perversitat d’aquesta pràctica,…, això sí, sense la tortura de les banderilles, l’estoc i el remat. En eixe cas, no es podrà dir que, durant la Setmana de Bous de 2015, no es mataran ‘becerros’”. Ahir el digital local Algememsíweb afirmava que el president de la Comissió Taurina, Alberto Fernandez, “desmenteix rotundament que l’animal serà matat ni a la plaça ni als corrals, ja que com que seran llogats, quan acabe l’espectacle tornaran a mans del seu ramader”.

Tanmateix les xarxes començaren a moure’s a partir del 18 d’agost quan, com tot va indicar, des de la Folgança Animalista es convocava una manifestació per al 12 de setembre a les 19.00h, davant de l’estació de rodalies d’Algemesí, sota el lema “Per unes festes sense maltractament animal”.

Convocatòria de la manifestació a les xarxes el 17 d’agost

Des de les xarxes, tant polítics locals com aficionats, començaren a debatre sobre la convocatòria, on la mateix alcaldessa Marta Trenzano participà de la conversa en la qual es van mantenir diversos posicions respecte la convocatòria. Marta Trenzano va afirmar respecte a les preguntes sobre la legalitat o no de la manifestació que “vivim en un Estat de Dret i tot el món és lliure de manifestar-se,…, si compleixen amb els permisos de Delegació del Govern que la llei exigeix (cosa que en el cas de Folgança sempre els compleix) ho farem”, en qualsevol cas Trenzano segueix afirmant que “s’aplicarà la llei sobre qualsevol col·lectiu i/o individu que vinga a manifestar-se davant de la plaça sense permís i de manera no pacífica”.

Declaració de l’alcaldessa, Marta Trenzano, davant les preguntesi inquietuds d’alguns veïns (21 d’agost)

Comparteix

Icona de pantalla completa