Diari La Veu del País Valencià
Les Rutes Turístiques Mediambientals tornen al setembre
RedactaVeu / València

El ‘Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar’ ha posat en marxa la tercera edició del programa Rutes Turístiques Mediambientals amb l’objectiu de dinamitzar el sector turístic dels municipis més afectats pels incendis de l’estiu del 2012. Després de la interrupció del programa els mesos d’estiu, les rutes tornen al mes de setembre.

Segons la diputada de Turisme “aquest programa, que va atraure l’any passat més de 7.000 persones, permet conscienciar els visitants sobre la riquesa natural de l’interior de la província de València i la necessitat de cuidar-la, protegir-la i preservar-la, a més de donar a conèixer els municipis de l’interior de la província a preus molt econòmics”.

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conèixer els principals recursos turístics mitjançant rutes turístiques amb autobús dels municipis de les Alcubles, Andilla, Bugarra, Catadau, Cortes de Pallars, Xulilla, Dosaigües, Xestalgar, Llombai, Macastre, Montroi, Sot de Xera, Torís i Iàtova. Tanmateix cal tenir en compte que a causa dels despreniments en la carretera CV-428 d’accés a Cortes de Pallars no es podrà realitzar l’itinerari a aquest municipi durant aquesta edició del programa.

Les rutes, que es faran entre els mesos de setembre i novembre, inclouen visites guiades als seus monuments, paratges naturals, rutes, esmorzar, visita de conscienciació mediambiental a alguna zona afectada pels incendis, tallers i temps lliure per passejar o fer compres.

Cada excursió d’un dia té un preu ajustat per a col·lectius i associacions, que varia entre els 8 € i els 13 € segons el municipi, i un altre més econòmic per als escolars, entre els 7 € i els 11 €, també segons la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa