Diari La Veu del País Valencià
El director alcoià Jordi Bernàcer, nou director resident de l’Òpera de San Francisco
RedactaVeu / San Francisco

A boqueta nit, amb un comunicat oficial, l’Òpera de San Francisco (EEUU) feia públic que el seu anterior director resident, l’italià Giuseppe Finzi havia de deixar l’òpera degut a la creixent demanda de compromisos internacionals que acumula, fet que entra en conflicte amb la seua feia al capdavant de l’òpera nord-americana.

Tot seguit s’anunciava que el seu substitut seria l’alcoià Jordi Bernàcer, a partir de la pròxima temporada a punt d’iniciar-se (2015-2016) fins desembre de l’any 2017, on Bernàcer serà el nou director resident de la Companyia. Entre les comandes, Bernàcer farà d’assistent musical del director artístic, l’italià Nicola Luisotti, amb qui treballarà Luisa Miller (Verdi), Lucia di Lammermoor (Donizetti) i Don Carlo (Verdi).

Destaca el comunicat que els seus èxits recents al Teatro di San Carlo de Nàpols, al Festival Internacional de Santander, al Palau de les Arts, a l’òpera de Los Angeles o el Teatr Wielki de Poznan (Polònia), així com a diversos festivals internacionals, com el de Virgina (EEUU) han fet que Bernàcer treballara amb directors com Chailly, Sir Andrew Davis, Valery Giergiev, Zubin Mehta i George Prêtre. Però, amb Nicola Luisotti a partir d’ara el seu director artístic ja havia coincidit a les Arts i destaca de Bernàcer que “és un director fantàstic i està molt feliç de portar-lo a la vida musical de l’Òpera de San Francisco com al nostre director titular”.

Jordi Bernàcer (1976) ha estat director assistent també de Lorin Maazel i Zubin Mehta a les Arts i comparteix generació amb directors com el granadí Pablo Heras-Casado, l’ovetense Nacho de Paz o el també valencià Rubén Gimeno. Bernàcer, a més a més, és el primer director valencià que dirigí l’orquestra del Palau de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa