Diari La Veu del País Valencià
El Consell impulsa una comissió per ‘obrir les fosses’

RedactaVeu / València

El conseller Manuel Alcaraz va assegurar que en la citada comissió es podrien abordar “des de les fosses que encara estan per obrir fins al compliment de la llei de Memòria Històrica”, passant per assumptes com el significat cultural “d’algunes persones”.

Després de mantenir una reunió amb el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, el conseller Alcaraz va assegurar que, encara que el pacte polític per a la creació d’aqueix ens “ja estiga pres, la decisió definitiva és del Consell”, i la proposta encara ha de passar per una sèrie de requisits formals que ja s’estan tramitant.

“La memòria històrica té molts vessants i primer necessitem l’instrument”, va insistir el responsable d’aquesta conselleria.

Alcaraz va defensar que en ser una qüestió multidisciplinària es necessita que moltes conselleries “es posen d’acord”, i referent a açò Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura, ha expressat que la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esport “té una política patrimonial i de difusió de patrimoni, per la qual cosa la idea d’engegar la memòria històrica encaixa perfectament”.

Girona va recordar que altres comunitats autònomes ja tenen aquesta comissió i que han fet “un gran esforç per recuperar la memòria històrica recent”, per la qual cosa va expressar que la iniciativa ha de ser una línia més d’actuació de la Conselleria d’Educació i Cultura “per recuperar tot allò que té a veure amb la memòria democràtica”.

Com a exemples, el secretari autonòmic va citar que el valencià Toni Lloret va estar present en les Corts de Cadis de 1812, i que per tant “va contribuir a la construcció d’un llegat democràtic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa