Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Podem no donarà suport a una RTVV governamental’
RedactaVeu / València

Antonio Montiel ha declarat que ha condicionat el suport a les emissions que proposa el govern valencià al fet que es garantisca el futur model televisiu de qualitat i independència que es mereix el País Valencià.

“Nosaltres no anirem en contra de la direcció del que és la nostra proposta: una televisió independent del poder polític i amb garanties; per tant, som contraris a la creació d’un nou ens amb precipitació i sense consens de totes les parts afectades”.

El síndic de Podem ha remarcat que “no es crea ni una nova empresa ni un nou ens, solament es recupera simbòlicament el senyal mentre es prepara de manera consensuada i amb la participació d’experts, extreballadors, universitats, etc. el disseny d’una televisió del segle XXI, en valencià, independent, de qualitat, que estimule a més un sector audiovisual valencià que ha de ser estratègic per al desenvolupament de la indústria cultural i tecnològica “.

Montiel ha donat el seu suport a l’inici de les emissions en proves sempre que PSOE i Compromís accepten un termini concret a l’aprovació d’una nova llei: ”Hem marcat un any com a límit per a la nova Llei de l’Audiovisual que siga el marc per a la vertadera engegada de RTVV. No podem deixar morir el sector audiovisual valencià, tenint en compte que cal destinar ajudes al sector per estimular la producció pròpia i el teixit empresarial de cara a l’autèntica reobertura de la nova RTVV en 2016.

Després de la reunió celebrada ahir amb Puig i Oltra, Montiel ha remarcat que en aquesta negociació no pot quedar de costat la gestió del capital humà: “En tot aquest procés no es pot abandonar als extreballadors a la seua sort, entre altres coses, perquè representen anys d’experiència imprescindibles en el projecte de recuperació del servei de radiodifusió”.

Respecte a les declaracions efectuades per la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig en les quals apuntava al fet que s’estava jugant amb les expectatives i sentiments dels 1.600 treballadors de RTVV, Montiel ha declarat que “francament suposa un gran cinisme polític el que aquells que han manipulat primer i endeutat i destruït després RTVV deixant en el carrer a més de 1.600 treballadors diguen ara que es preocupen per les famílies dels acomiadats.”

Amb totes aquestes reflexions en la taula de negociació i salvant les reticències inicials, Podem ha acceptat l’inici de les emissions simbòliques mentre que no suposen un increment de despeses. “Es farà ús dels drets d’emissió que ja hem pagat els valencians i les valencianes. Perquè açò no cal oblidar-ho, la pèssima gestió del PP és la que ha deixat la Comunitat Valenciana amb la televisió pública tancada però compromesa amb unes despeses de 360.000 euros al mes que cal seguir pagant, solament en drets d’emissió, que se sumen a moltes altres despeses que ni es van molestar a liquidar i hem estat abonant podent haver-nos-ho evitat.

Podem ha confirmat que ha convocat ja per al pròxim dia 7 a experts, universitats, extreballadors i institucions implicades en la recuperació del servei públic de radiodifusió per a iniciar, donant veu a tot el sector, el treball de definició del model de la futura RTVV que haurà d’inaugurar-se com a molt tard en un any.

Comparteix

Icona de pantalla completa