Diari La Veu del País Valencià
La manca de substitucions ‘ofega’ la plantilla de La Fe de Campanar
RedactaVeu / València

Tot comença amb l’excusa d’una suposada i absolutament falsa reducció de la demanda al mesos d’estiu, per procedir al tancament d’una de les dues sales d’hospitalització, que afecta a 23 llits, segons expliquen des d’Intersindical Salut.

“Diguem suposada i falsa, perquè per les mateixes característiques de les patologies dels usuaris, crònics i de llarga durada, és impensable que es puga donar una variabilitat estacional i perquè sabem que la planta, que es manté oberta aquests mesos, està saturada i els nous ingressos es deriven a altres hospitals”, assenyalen.

La realitat és que el tancament d’una de les sales es fa “per motius púrament econòmics”, amb la finalitat d’estalviar fons en la substitució del personal que està de vacances. Un argument “espuri, si partim de la base que la funció del sistema sanitari públic és garantir, especialment, una atenció sanitària amb un paràmetres aceptables de qualitat; cosa que, evidentment, no s’està complint”, expliquen des del sindicat.

Per arrodonir l’estalvi, a més de no substituir a la meitat de la plantilla, “tampoc s’està procedint a les substitucions de les baixes laborals” i els permisos forçosos del personal de les categories d’infermeria, auxiliars d’infermeria i zeladors, que es produeixen com a compensació per superar la jornada de treball anual.

“El resultat és demolidor i aquesta setmana hem tingut un clar exemple, quan la plantilla habitual, que està integrada per tres persones de cada categoria en el torn de matí i dos als torns de vesprada i nit, s’han quedat reduïdes a una, com a conseqüència de la acumulació puntual de baixes laborals que no han estat cobertes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa