Diari La Veu del País Valencià
Ribó es ‘revisarà’ el sou a la baixa tot i estar ‘per sota del topall salarial’
EP / València

Així ho ha avançat Ribó als mitjans de comunicació, durant la roda de premsa de presentació de la iniciativa de Pacificació del Trànsit en el Centre Urbà en la ciutat, on ha estat acompanyat pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, preguntat sobre la intenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha anunciat que el Consell intervindrà per tractar de “situar en la racionalitat la despesa dels polítics de la Comunitat i ha advocat per revisar sous en algunes diputacions i Ajuntaments”.

Sobre aquest tema, Ribó ha incidit que des del consistori valencià “aquesta qüestió es va discutir de manera conscienciosa i van mantenir el salari base dels anteriors regidors amb dedicació exclusiva en 66.000 euros anuals” i afegit que “el salari dels edils de l’oposició és aproximadament igual” al del president la Generalitat”.

No obstant açò, ha precisat: “açò no és una cosa que no hem inventat nosaltres, açò estava ja i ho hem mantingut”. “L’única cosa que hem inventat ha sigut reduir el salari de l’alcalde, dels tinents d’alcalde i de tota la gent que està en càrrecs en l’Ajuntament. A partir d’ací, nosaltres eixe tema si fa falta el revisarem. No hi ha cap inconvenient”, ha agregat.

Ribó ja cobra per sota del topall salarial

Ribó ha recalcat que legalment el topall salarial que marca el Ministeri d’Hisenda per a un alcalde d’una ciutat de més de mig milió d’habitants està en 90.000 euros anuals, per la qual cosa el seu sou està per sota d’aquest topall” però ha insistit que “si s’ha de revisar, es revisarà no hi ha cap problema”.

En aquest context, ha matisat que “en cas de revisió es durà a terme tant la de l’alcalde com el sou dels tinents d’alcalde i dels responsables de cadascun dels grups municipals. No hi ha cap inconvenient”, ha insistit.

Comparteix

Icona de pantalla completa