Diari La Veu del País Valencià
Conductor, el centre de València ja va a 30 quilòmetres per hora. Vídeo
RedactaVeu / València

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor delegat de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, han presentat hui esta “pacificació del trànsit rodat en el centre urbà”, que es materialitzarà amb l’esmentada limitació que es dóna a conèixer mitjançant una campanya de conscienciació ciutadana: “El centre ja va a 30. València camina cap al futur”.

Conforme explica esta campanya, present en el mobiliari i transport urbà i també en youtube, els vehicles no poden circular a més de 30 quilòmetres per hora per carrers o places cèntrics, com per exemple, la plaça de l’Ajuntament,”que es recuperarà per a l’ús i gaudi de la ciutadania i així recobrarà el seu caràcter de plaça”. En paraules de l’alcalde “l’objectiu final és que per l’interior del primer anell només vagen els vehicles autoritzats”. Si bé, “totes les mesures s’adoptaran amb diàleg permanent i consens amb els comerciants, institucions i altres agents implicats”.

“Volem caminar cap al futur, a una velocitat lenta que es planteja en totes les ciutats del món, fins i tot en aquelles dissenyades per al cotxe”, ha explicat Ribó que ha explicat que els conductors han d’entendre que no és rendible travessar el centre per a desplaçar-se a un altre lloc.

En este sentit, el regidor de Mobilitat ha celebrat que amb esta mesura, que s’afegeix a altres accions com la baixada de les motos de les voreres o la instal·lació de nous aparcabicicletes, “València comença a recuperar el centre com un espai amable i aposta per altres mitjans de transport en detriment del vehicle privat i sobretot del vehicle de pas”.

En la seua intervenció Joan Ribó ha detallat que amb estes mesures l’Equip de Govern pretén incrementar la seguretat viària “perquè a 30 per hora és difícil que es registre un accident greu”, pal·liar la contaminació ambiental registrada en la ciutat i augmentar la salubritat, així com ampliar l’espai per a totes les persones. Finalment, l’alcalde ha destacat que en les zones que es pacifica el trànsit millora el comerç local “perquè qui passa per una tenda amb cotxe, no compra”.

Amb l’aplicació del límit de velocitat, que s’afegeix a les “Zones 30” ja establides (en les quals en qualsevol moment el vianant té la prioritat), “el nombre de vehicles que passen al costat de la Llotja es reduirà més de la meitat”, ha detallat l’alcalde, qui ha manifestat el seu desig “que els ciutadans facen seua esta norma de convivència i que es recupere l’espai públic amb la recuperació de la gent”.

“Volem que tots coneguen la norma, i en principi hi haurà policia per a informar, per a introduir aquest costum positiu, i estem segurs que tothom ho entendrà i complirà“, ha conclòs.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa