Diari La Veu del País Valencià
Podem força Puig i Oltra a no reobrir RTVV el 9 d’octubre
RedactaVeu / València

Podem convoca als principals agents del sector audiovisual valencià davant la pròxima creació de la comissió parlamentària de RTVV. El Sindic de Podem, Antonio Montiel ha sigut taxatiu en la seua posició davant PSOE i Compromís: “en l’assumpte de RTVV no s’ha de prendre cap decisió de manera precipitada. L’última que es va prendre d’aquesta manera ens ha portat a la situació lamentable a la qual hem de fer front ara”.

Dimarts s’hauria d’haver presentat la proposició de llei per a derogar el decret de tancament de RTVV, requisit imprescindible per a reprendre les emissions el pròxim 9 d’Octubre, però finalment no es va efectuar el tràmit. Montiel es justificà dient que “nosaltres mai anem a recolzar un procediment de lectura única, és a dir, que impedisca als grups parlamentaris presentar esmenes. La història no es construeix únicament amb dates i, per açò, que s’inicien les emissions el 9 d’Octubre no és el rellevant, sinó que el procés s’efectue amb les garanties pertinents”.

Per tal que les emissions es reprengueren la Diada del País Valencià cal que en el ple del pròxim dia 9 de setembre es derogare el decret de tancament. Montiel ha explicat que “la solució d’una emissió en la qual s’oferisca a l’audiència productes enllaunats no em sembla responsable. És una precipitació que fa desmerèixer el nostre model d’una radiotelevisió pública de qualitat. Si açò anara a canvi de la voluntat política ferma de construir un projecte a l’altura de la ciutadania, podem seguir treballant, però, és fonamental la participació de tot el sector”.

El Sindic de Podem ha convocat per a dilluns que ve el Fòrum de l’Audiovisual Valencià i ha cursat invitació als representants dels partits polítics, Mesa de l’Audiovisual Valencià, Comitè d’empresa de RTVV, Comissió Promotora de la ILP i altres entitats que han estat compromeses amb l’audiovisual valencià amb la finalitat de fer partícip a totes les parts afectades.

Montiel s’ha referit també als treballadors de RTVV i ha manifestat que “és necessari que l’Audiència Nacional dictamine sobre el ERO que els va posar al carrer i per a això és el PSOE qui ha de tenir la determinació de retirar el recurs d’inconstitucionalitat. D’altra banda, tant per als extraballadors com per a la ciutadania, la millor opció és que impulsem un model consensuat de radiotelevisió pública que siga un referent d’independència, professionalitat i qualitat a Europa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa