Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig veu ‘lamentable’ la reforma del TC

València / ACN.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat com a “lamentable” la proposta del PP de reforma del TC per impulsar mecanismes de sanció per fer complir les seues resolucions.

En declaracions durant les jornades interparlamentàries del PSPV-PSOE, Puig ha dit que la reforma “lluny d’intentar buscar des de la racionalitat un espai de comfortabilitat i eixida, el que està intentant és utilitzar el conflicte per aconseguir rèdit electoral”. Puig ha dit però que tant Rajoy com Mas intenten instrumentalitzar les institucions per a benefici electoral. El dirigent socialista ha previst un augment de la crispació, dificultat de convivència i la incapacitat per trobar una solució conjunta.

El secretari general del PSPV ha afegit que la proposta de reformar el TC “arriba ara perquè el PP no vol que es parle sota cap concepte de la corrupció, tot i que siga a Catalunya, perquè tothom haurà de mirar també el PP”.

“Rajoy haurà d’explicar tot el finançament il·legal del PP durant dècades encara que s’entesten a traure-ho de l’agenda mediàtica i política amb aquestes propostes sense sentit”, ha assenyalat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aquest dimarts.

En opinió de Ximo Puig, en les pròximes eleccions “els ciutadans haurem de debatre si volem una Espanya i una Catalunya en la qual s’accepten les Gürtels, Púniques i ‘Luis sé fuerte’ o una Espanya que aposte per la lluita contra la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa