Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV celebra la mesura de pacificació del trànsit de València i demana estendre-la pel PV
L. Part / València

L’Ajuntament de València acaba d’engegar la limitació de velocitat a 30 km/hora, en la zona que comprèn la ronda interior i Ciutat Vella per la qual cosa des de CCOO PV “s’aplaudeix el que considera un primer pas, encara que important”, en l’estratègia d’una mobilitat més sostenible ja que “es pretén pacificar el trànsit i reduir l’accidentalitat, les emissions i el soroll en la ciutat”, segons Consuelo Jarabo, secretària de Salut Laboral i Medi ambient de CCOO PV.

Des de CCOO PV s’aposta per un nou model de ciutat que siga “més accessible i amable per a totes les persones”, que complisca els límits legals de contaminació -de l’aire i acústica-, “que cree espais habitables en els seus carrers” i convertisca zones de trànsit motoritzat en llocs de trobada comuna per a passejar i estar. En definitiva, que es desenvolupen polítiques que beneficien la gent i atorguen qualitat a la convivència en la ciutat.

Necessitat d’estendre el model de manera gradual

Segons el sindicat, aquesta limitació de velocitat establida al centre de la ciutat de València “ha d’estendre’s de manera gradual” fins a portar-nos a una mobilitat sostenible en tot el territori –del País Valencià-, que siga compatible i coordinada amb les propostes que des de les diferents administracions impulsen.

A més, CCOO PV posa de manifest que, “encara que canviar eixa tendència és labor de tot el món”, l’impuls “ha de venir de la mà de les administracions i, en major mesura, dels ajuntaments”. Tot açò, apunten, a través de fòrums participatius “en els quals s’aposte per un disseny de ciutat que afavorisca l’ús del transport públic, de la bicicleta, de desplaçaments a peu, d’un ús eficient del vehicle privat, sense oblidar la labor de sensibilització i informació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa