Diari La Veu del País Valencià
Puig atribueix la situació de Catalunya al ‘xoc de dos nacionalismes irresponsables’
Europa Press / València

Puig, durant la seua intervenció en el desdejuni informatiu de ‘Fòrum Europa. Tribuna del Mediterrani’, ha subratllat que “l’estat autonòmic ha sigut una història d’èxit”, però entén que “fa temps que està esgotat”.

Al seu judici, “les polítiques recentralitzadores, la cerca de vots basada en l’enfrontament entre territoris i l’immobilisme han suposat el col·lapse del model del 78”. Així mateix, ha advertit que l’Estat espanyol actual és “desigual, amb ciutadans de primera i de segona”, amb grans diferències en el sistema de finançament actual.

El cap del Consell s’ha mostrat ‘preocupat’ pel que passe a Catalunya a partir de la cita electoral del 27-S, perquè ha recordat que aquesta comunitat és “el client més important” per al País Valencià. A més, ha destacat la ‘relació’ entre ambdues autonomies per qüestions relacionades amb la cultura i les infraestructures, com el Corredor Mediterrani. Per a Puig, “és una molt mala notícia la situació que viu Catalunya per a la Comunitat, per a Catalunya i per a Espanya”.

“Batalla electoralista”

Ximo Puig ha criticat ‘la situació d’immobilisme’ que, al seu judici, manté el Govern de Mariano Rajoy, i l’ha acusat d’utilitzar el ‘problema català’ per intentar guanyar vots, amb una ‘batalla electoralista’. “No és raonable portar fins a tal extrem la tensió institucional”, ha manifestat.

Al seu judici, la qüestió a Catalunya ha de resoldre’s a través d’una reforma constitucional, perquè “el model autonòmic està esgotat”. En aquest sentit, ha posat l’accent que “la Constitució està oberta per a la reforma”. De la mateixa manera, ha criticat que “aquells que van votar en contra de la Constitució ara es posen com els grans defensors.

Comparteix

Icona de pantalla completa