Diari La Veu del País Valencià
La Barraca d’Aigües Vives enceta les festes Estellés a la Ribera Alta
RedactaVeu / La Barraca

El passat diumenge 6 de setembre, per primera vegada, es va celebrar la Festa Estellés a la Barraca d’Aigües Vives (la Ribera Alta). El sopar fou organitzat per la comissió de festes de la Barraca i el concert va ser organitzat per l’equip de govern.

El sopar va comptar amb la presència d’alguns membres del govern de la ciutat d’Alzira, d’Algemesí i de Carcaixent, així com diverses personalitats del món de la poesia i la llengua de la Ribera Alta. A l’acte estava prevista l’assistència de Carmina Andrés, filla d’Estellés, però finalment no va poder assistir per qüestions personals.

L’equip de so va ser dut per Ricard Prats, el qual va llegir Assumiràs la veu d’un poble, poema que anava a llegir Carmina Andrés, i li va dir a Prats que el llegira ell.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, va recitar un dels poemes del poeta valencià i va “reconèixer la feina que va fer Vicent Andrés Estellés”, així com “la importància de celebrar aquests actes en homenatge a l’Ausiàs March del segle XX, Estellés”. Verónica Almunia, alcaldessa del municipi, va “agrair la participació de tota la gent del poble, que ha fet possible aquesta festa”.

El concert va ser conduït pels músics suecans Enric Casado, (veu i guitarra), i Mondu, (dolçaina, flabiol i saxo), i va comptar amb la participació del públic assistent, el qual va recitar distints poemes del poeta valencià. Sergi Moyano i Enric Casado van interpretar el poema musicat per Ovidi Montllor, M’aclame a tu.

Els organitzadors tenen previst continuar realitzant aquestes festes en homenatge a Estellés any rere any.

Comparteix

Icona de pantalla completa