Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Necessitem aprendre dels valors del Cremona, solidaritat i justícia’
Europa Press / València

En declaracions als mitjans, el president Puig ha dit que es tracta d’un dia “emocionant” per als milers de nens que tornen a les aules o que inicien classes per primera vegada. El cap del Consell ha afegit que a l’escola “és on es descobreix la vida” i que la decisió d’haver escollit el Col·legi Cremona per inaugurar el curs ha estat per la necessitat d’aprendre dels valors de la solidaritat i la justícia i la igualtat.

El president valencià ha dit que des que es va prendre possessió del càrrec el seu govern intenta dur a terme les propostes electorals, com la de recuperar unitats educatives, però ha insistit en la reclamació d’un millor finançament per tal de tenir una millor educació pública.

Puig ha explicat propostes d’aquest curs escolar com la de l’experiència pilot de l’educació gratuïta als alumnes de 2 anys o la proposta Xarxallibres, una bossa d’ajuts de fins a 200 euros per a l’adquisició de llibres i material escolar.

Davant la presència de la comunitat educativa del Cremona, el president Puig s’ha compromès perquè abans de finals de 2016 comencen les obres del centre, que en l’actualitat es troba en aules prefabricades.

Al seu torn, el conseller d’Eduació Vicent Marzà ha dit que el canvi de govern ha representat una nova conselleria “que dialoga perquè se sent part de la comunitat educativa”. Marzà ha afegit que el fet d’inaugurar al Cremona no es tracta només d’una qüestió simbòlica sinó “perquè representa l’educació que volem per al País Valencià”.

En aquest sentit, ha explicat que el Cremona és referent d’una manera d’aprendre, de les comunitats d’aprenentatge, “que volem posar en valor”, tot indicat que amb l’anterior govern “estaven silenciades”.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, saluda una de les professores del CEIP Ciutat de Cremona.

Comparteix

Icona de pantalla completa