Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià: ‘M’espanta un pacte amb Podemos per a les eleccions estatals’
RedactaVeu / València

El debat dins del Bloc, i també dins de la Coalició Compromís, se centra en els avantatges i problemes d’acudir per separat o amb Podemos. Jordi Sebastià assegura que és una situació complicada, però adverteix del risc que el projecte valencianista perda la seua essència i quede diluït. L’eurodiputat és un dels signants de la proposta ‘Per una veu pròpia valenciana a les Corts Generals’. “Jo estic en política perquè sóc valencianista”, assegura alhora que afirma ser un militant disciplinat”.

Ja el passat 12 d’agost un referèndum dins del Bloc va aprovar obrir converses “amb altres forces” per a explorar una candidatura conjunta sota les condicions d’un programa valencianista, que Compromís lidere la proposta i que dispose de Grup Parlamentari en el Congrés de Madrid. Condicions que no és clar que accepte el partit de Pablo Iglesias.

L’última enquesta del CIS atorga a Compromís entre tres (dos per València i un per Alacant) i quatre diputats i al voltant del dotze per cent dels vots.

Un any en el Parlament europeu

Sebastià fa balanç del seu primer any d’eurodiputat en el qual ha intervingut en 29 ocasions en les sessions plenàries, ha elaborat 31 propostes de resolució i ha realitzat 121 preguntes parlamentàries. És útil aquesta labor a Brussel·les?. “Bé, sóc membre de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural i de la Comissió de Drets de la Dona i en aquestes matèries està centrat el meu treball.”

Assegura que el treball dels eurodiputats i del Parlament serveix per a posar el focus sobre situacions d’injustícia i pressionar les autoritats estatals, i posa dos exemples: “Estem exigint una Normativa Europea contra la Violència de Gènere i l’harmonització de les legislacions de tots els països, ja que una de cada tres dones del continent ha patit aquesta violència. Pel que fa a Agricultura, estic en contacte permanent amb les associacions AVA, La Unió i les cooperatives per a defensar els interessos del camp valencià”.

“El pròxim acte que celebrarem és per a pressionar el Parlament perquè aprove ajudes als agricultors, que no solament són productors, si no que també gestionen i cuiden un territori i un paisatge. Aquesta és la visió que defensem per a evitar l’abandó de terres”, afirma l’eurodiputat.

Una de les seues últimes tasques és organitzar els valencians que estan a Brussel·les per a realitzar una Festa Estellés en la capital europea.

Demana a Europa explicacions per la investigació a l’Aeroport de Castelló

D’altra banda, Jordi Sebastià ha demanat a la Comissió Europea informació de l’estat de l’expedient obert a la societat pública de l’Aeroport de Castelló, Aerocas, pel contracte amb SNC Lavalin.

Sebastià ha mostrat la seua preocupació i ha recordat que les subvencions públiques atorgades a una empresa privada com és l’Aeroport de Castelló, no és la primera vegada que estan al punt de mira d’Europa “demanarem explicacions també perquè ja el 2008, el llavors vicepresident de l’executiu comunitari i comissari de Transports, Antonio Tajani va anunciar que la UE demanaria informació a Espanya per esbrinar si l’aeroport de Castelló rebrà finançament públic, i per tal de saber “si s’ha concedit finançament públic en aquest assumpte o si està prevista aquesta concessió.”.

Comparteix

Icona de pantalla completa