Diari La Veu del País Valencià
Inca tampoc vol la Capitania General celebrant els 300 anys de l’ocupació de Mallorca
RedactaVeu / Inca

Fa un mes i escaig l’Ajuntament de Manacor rebutjava un concert de la banda militar i diferents actes al seu municipi organitzats per la Capitania General de Balears que durant aquest 2015 està celebrant els 300 anys de la creació de la comandància a les Illes. Ara ha estat l’Ajuntament d’Inca, governat per l’alcalde socialista Virgilio Morales, qui ha rebutjat la proposta d’organitzar una sèrie d’esdeveniments per seguir celebrant la instauració militar. Això, però, és conseqüència que l’anterior equip de govern inquer estava en mans del PP, que va autoritzar l’espectacle militar.

A través d’una carta oficial, amb registre de sortida, l’alcalde comunica al cap de l’estat major Sr. Rafael Baena que han rebut la sol·licitud, però que “en sessió plenària el consistori va decidir donar suport a la commemoració del Tricentenari de la capitulació del Regne de Mallorca i la pèrdua de les seves Institucions d’autogovern”, a més “ja s’han mantingut reunions per acollir diferents actes”, per això “no consideram adequat aquest esdeveniment que ens demana tengui lloc al nostre municipi”.

Tanmateix, seguint la missiva, el consistori sí convida a participar l’exèrcit en algun dels actes que se celebraran per commemorar el centenari del Quarter General Luque, i apunta l’alcalde “aquestes instal·lacions tenen un ús social” hui dia que “representen una part de la nostra història recent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa