Diari La Veu del País Valencià
ERPV aposta per una plataforma valencianista i d’esquerres per a les estatals
RedactaVeu / València.

El dissabte 19 de setembre es reunia l’Executiva d’ERPV per a definir les línies de la formació d’esquerres de cara a les properes eleccions estatals del novembre.

L’acord està basat en cinc punts clarament delimitats. El primer és concórrer a les properes Eleccions estatals. I com resa el segon: “Establir i/o continuar els contactes amb altres forces polítiques valencianistes, ecologistes i d’esquerres, per tal d’esbrinar les possibilitats de conformació d’una ampla plataforma valencianista i d’esquerres, amb l’objectiu d’aconseguir un grup parlamentari valencià a les Corts Espanyoles, articulat sobre la base del dret a decidir del poble valencià.”

Amb aquest punt la formació fa una clara aposta per reafermar el sentit valencià i valencianista per damunt de qualsevol diferència ideològica, cosa que reforça amb el següent punt en què diu literalment: “Descartar la possibilitat de concórrer a aquestes eleccions diluïts en cap plataforma o partit d’àmbit estatal que no contemple la possibilitat de la formació d’un grup parlamentari propi i d’estricta obediència valenciana”. Una declaració d’intencions de les prioritats de la formació que lidera Agustí Cerdà.

Finalment, la formació va acordar convocar el Consell Polític d’ERPV per ratificar o no els possibles acords que s’esdevinguen d’aquestes decisions i comunicar als òrgans d’Esquerra Republicana els acords de l’executiva d’Esquerra Republicana del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa